Evenimentul Zilei > Justitie > Gardienii de la Penitenciarul Vaslui NU mai vor să MEARGĂ LA MUNCĂ
Gardienii de la Penitenciarul Vaslui NU mai vor să MEARGĂ LA MUNCĂ

Gardienii de la Penitenciarul Vaslui NU mai vor să MEARGĂ LA MUNCĂ

Sindicaliștii de la Penitenciare atrag atenția asupra unui fenomen îngrijorător. Colegii lor de la Penitenciarul Vaslui au trimis un strigăt de ajutor tuturor autorităților care pot decide. Astfel, gardienii refuză să mai intre de serviciu fiindcă sunt foarte puțini și nu mai fac față. Angajații susțin că numărul orelor petrecute în închisori depășete cu mult norma de accord și că un gardian păzește peste 100 de deținuți.

”Penitenciarul Vaslui se află într-o situație extrem de gravă, ceea ce determina personalul să reacționeze în lipsa unor soluții din partea ANP.

Astazi să luat măsură suplimentării schimburilor cu cîte un om pe care ia dat de la plutonul escortă deoarece oamenii de pe schimburi au făcut rapoarte către director de a nu mai intră în serviciu deoarece să depășit cu mult cele 180 ore din acord .

Sindicatul este pus în situația de a cere ministrului să intrevină pentru că domnul Dobrică nu ne ia în serios.

Avem oameni la schimb care au 360-370 ore suplimentare refuză să mai între în servici nu găsim soluții, sîntem detașați în coadă sistemului penitenciar cu un raport incredibil de 157 cadre pe operativ la un număr de 950-1000 de detinuti.

Adresele pe care le-am făcut către directorul general nu au primit nici un răspuns. Modificarea statului de funcții nu mai poate aștepta, oamenilor le-a ajuns cuțitul la os nu mai pot asigura libere le iar de concedii de odihnă nu mai poate fi vorba.

Venim cu aceste probleme în față dumneavoastră domnule președinție în speranța că poate ne puteți ajută să mergem în față domnului ministru pentru a prezența situația,”, se spune în comunicatul FSANP. 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.