Evenimentul Zilei > Actualitate > Garda de Coastă, în misiune reală pentru stoparea migraţiei ilegale la granița UE
Garda de Coastă, în misiune reală pentru stoparea migraţiei ilegale la granița UE

Garda de Coastă, în misiune reală pentru stoparea migraţiei ilegale la granița UE

O navă de patrulare și intervenție, cu două echipaje la bord, aparținând Gărzii de Coastă, va pleca în misiunea de apărare a graniței maritime a Greciei în fața valului de imigranți care forțează intrarea, dinspre Turcia, în Europa. Autorităților române suplimentează, astfel, participarea la acțiunile comune UE în sprijinul necesar autorităților grecești pentru ameliorarea situației din zonă.

Ministrul afacerilor interne, Marcel Vela a avut, vineri, o convorbire telefonică cu ministrul pentru protecția cetățenilor din Republica Elenă, Michalis Chrisochoidis cei doi oficiali discutând despre presiunea migraționistă la frontiera Greciei cu Turcia.

Ministrul român l-a informat pe omologul elen că partea română va trimite în Grecia forțe umane  echipamente, în cadrul operațiunilor comune desfășurate de Agenția FRONTEX și Biroul European de Sprijin pentru Azil, conform Ministerului roman de interne.

Astfel, suplimentar față de cei 21 de polițiști de frontieră și echipamentele specifice aflate în prezent în Grecia, România va mai trimite 8 polițiști de frontieră pentru frontiera terestră și o Navă de Patrulare de Coastă cu două echipaje formate în total din 24 polițiști de frontieră. În plus, doi experți vor fi detașați pentru 60 de zile în cadrul Planului Operațional de sprijin pentru Grecia, sub egida Biroului European de sprijin pentru Azil.

”Nava de intervenție a Gărzii de Coastă va pleca în misiune cu două echipaje pentru a putea patrula încontinuu pe aria de responsabilitate. În timp ce un echipaj va acționa pe navă, celălalt va fi debarcat pe uscat, urmând să intre din nou în misiune la celălalt schimb. Sunt polițiști de frontieră care au mai fost în misiuni organizate de Agenţia FRONTEX pentru  gestionarea fluxurilor de migraţie ilegală, în cadrul cărora Poliţia de Frontieră Română a avut o contribuţie însemnată”, a declarat, pentru EVZ, șeful Gărzii de Coastă, comisar șef Cristian Cicu.

Ministrul Marcel Vela l-a mai informat pe ministrul grec că resursele puse la dispoziție de Guvernul României, în valoare de peste un milion de lei, constând din 100 de corturi (de patru persoane), 400 de paturi, 400 de pături, 400 de saci de dormit, 400 de așternuturi de pat, 400 de perechi de cizme de cauciuc, 400 de pelerine de ploaie, vor ajunge în Grecia în cursul zilei de sâmbătă.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: