Evenimentul Zilei > Social > Gălăţean, reţinut de poliţişti după ce ar fi făcut mutaţie fictivă la peste 1.500 de moldoveni
Gălăţean, reţinut de poliţişti după ce ar fi făcut mutaţie fictivă la peste 1.500 de moldoveni

Gălăţean, reţinut de poliţişti după ce ar fi făcut mutaţie fictivă la peste 1.500 de moldoveni

A încercat să îşi rotunjească veniturile, cerând bani în schimbul primirii în spaţiu a mai multor cetăţeni din Republica Moldova. Este vorba despre un bărbat din Galaţi, în vârstă de 43 de ani, care a primit în spaţiu, într-o casă cu duoă camere, nu mai puţin de 1.500 de oameni în decursul a doi ani de zile.

Potrivit anchetatorilor în vizorul cărora se află în momentul de faţă cazul cu pricina, gălăţeanul completa declaraţii false la Serviciul de Evidenţa Persoanelor pentru a lua în spaţiu cetăţeni moldoveni. În total, în ultimii doi ani au fost semnate 1.489 de documente false, în urma cărora cetăţenii străini au primit domiciliu în Galaţi. „Poliţişti din cadrul Serviciului Ordine Publică au efectuat o percheziţie domiciliară la adresa unui bărbat de 43 ani, din Galaţi, bănuit de săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, în formă continuată. În perioada 2016-2017, acesta ar fi făcut, în nenumărate rânduri, declaraţii necorespunzătoare adevărului, în faţa funcţionarilor din cadrul Serviciului Public Comunitar de Evidenţa Persoanelor Galaţi, completând formularul prin care primea în spaţiu, la adresa unde locuia, cetăţeni din Republica Moldova. În schimbul obţinerii de foloase materiale, bărbatul ar fi facilitat, în acest mod, obţinerea domiciliului scriptic, în municipiul Galaţi, unui număr de 1.489 cetăţeni moldoveni", se arată într-un comunicast remis presei de către IPJ Poliţia Galaţi, potrivit Mediafax. Percheziţia domiciliară a scos la iveală mai multe documente şi înscrisuricare atestau “ocupaţia” gălăţeanului, precum şi sumele de 2.795 euro şi 700 lei. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar poliţiştii efectuează, în continuare cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, în formă continuată.