Evenimentul Zilei > International > Gafă uriașă a lui Boris Johnson. L-a lăudat pe Vladimir Putin, în locul lui Volodimir Zelenski: „Inspiră multă lume”
Gafă uriașă a lui Boris Johnson. L-a lăudat pe Vladimir Putin, în locul lui Volodimir Zelenski: „Inspiră multă lume”

Gafă uriașă a lui Boris Johnson. L-a lăudat pe Vladimir Putin, în locul lui Volodimir Zelenski: „Inspiră multă lume”

Fostul premier Boris Johnson s-a cam bâlbâit la primul său discurs în Camera Comunelor în calitate de deputat. L-a încurcat preț de câteva secunde pe Putin cu Zelenski. S-a corectat imediat și și-a continuat discursul.

Fostul premier britanic, Boris Johnson a făcut o gafă uriașă în timpul unui discurs susținut în Camera Comunelor. El i-a mulțumit lui Vladimir Putin în locul lui Volodimir Zelenski pentru modul în care a reușit să își inspire conaționalii și să fie un exemplu pentru mulți alți lideri mondiali.

„Mulţumesc, de asemenea, pentru leadershipul lui Vladimir Putin, care inspiră multă lume“ a spus Boris Johnson.

Gafa sa a stârnit hohote de râs în Parlamentul britanic. Fostul premier și-a păstrat calmul, s-a corectat după câteva secunde și și-a continuat discursul.

Sprijin pentru Ucraina

În această primă intervenția a sa în calitate de deputat și nu de premier, el a lăudat armata ucraineană, dar a menționat și sprijinul militar oferit de Marea Britanie autorităților de la Kiev.

„Forţele ruse au fost respinse în ultimele zile din nord-estul ţării, din zona Harkov. La aceste rezultate a ajutat probabil și spijinul acordat de Marea Britanie“, a spus Boris Johnson.

În perioada în care a fost premier, Boris Johnson a efectuat mai multe vizite la Kiev, unde s-a întâlnit cu preşedintele Volodimir Zelenski, pentru a-şi exprima susţinerea faţă de Ucraina. În mandatul său, Regatul Unit a oferit Ucrainei ajutoare militare în valoare de 2,3 miliarde de lire sterline.

Niciun acord cu Rusia

Fostul premier a mai susținut în discursul său că nu trebuie încheiat niciun fel de acord de pace cu Rusia. În plus, el a mai spus că Ucraina nu trebuie să cedeze niciun teritoriu Moscovei.

„Nu există absolut niciun semn că Vladimir Putin ar dori un astfel de compromis sau că se poate avea în credere în el că îl va și respecta pe viitor.

De aceea nu avem absolut nicio altă opţiune decât să continuăm pe aceași linie. Dacă Vladimir Putin îşi intensifică atacurile, noi trebuie să îi ajutăm pe ucraineni să își intensifice apărarea“, a mai spus Boris Johnson, potrivit standard.co.uk.