Gafă de proporții la o bancă din New York. Sute de milioane de dolari transferați din greșeală

Gafă de proporții la o bancă din New York.  Sute de milioane de dolari transferați din greșeală

Un angajat de la o bancă din New York a comis o gafă monumentală după ce a transferat din greșeală 900 de milioane de dolari cui nu trebuia.

Gafă monumentală comisă de un angajat de la o bancă din New York. Tranzacția va rămâne în istorie.

Un angajat al Citibank a a comis o greșeală colosală. El a transferat peste 900 de milioane de dolari mai multor creditori. Transferul ar fi trebuit să fie de doar 8 milioane de dolari.

Creditorii companiei de cosmetice Revlon nu au fost prea interesați să returneze banii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Marea problemă pentru bancă este că nu mai poate recupera aproape jumătate de miliard de dolari.

Un judecător american a decis ca banii transferaţi din greşeală să rămână în conturile în care au fost viraţi, informează CNN.

Citibank, acționa ca agent de împrumut pentru compania de cosmetice Revlon. Cele 8 milioane de dolari reprezentau plata dobânzilor către diverși creditori.

Citibank a transferat accidental creditorilor o sumă de peste 100 de ori mai mare, mai exact, 900 de milioane de dolari.

Unii creditori au returnat banii transferați din eroare.

10 companii de investiții și consultanță financiară cărora Citibank le transferase în total 500 de milioane de dolari, au refuzat să returneze banii.

Gafă monumentală la o bancă din New York

Cel mai probabil transferul reprezintă o eroare banală, dar care i-a costat mult pe cei de la Citibank.

O astfel de poveste a avut loc și în România. Un bărbat din Iași s-a trezit cu 130.000 de lei în cont. În România legea nu permite ca în cazul unui astfel de transfer eronat să fie banii cheltuiți.â

În New York există o excepție legală: dacă beneficiarul este îndreptățit să primească acea sumă de bani, sau se așteaptă să o primească, iar el nu știe că banii i-au fost virați din greșeală, atunci poate păstra liniștit banii.

În cazul de față, creditorii au păstrat banii pentru că „reprezentau valoarea creditului ajuns la maturitate”. În realitate, creditul nu ajunsese la maturitate încă.

„Atunci când un beneficiar primește o sumă de bani pe care era îndreptățit să o primească, iar acesta nu știe că acei bani au fost transferați din greșeală, el nu trebuie să se întrebe dacă să păstreze sau nu acești bani, ci are tot dreptul să considere respectivul transfer drept o tranzacție finală și completă, fără posibilitate de revocare”, se arată în motivarea deciziei Curții de Apel New York.