Evenimentul Zilei > Social > Gabriela Firea speră să deschidă pasajul de la Piaţa Sudului după Paşti
Gabriela Firea speră să deschidă pasajul de la Piaţa Sudului după Paşti

Gabriela Firea speră să deschidă pasajul de la Piaţa Sudului după Paşti

Pasajul de la Piaţa Sudulu ar urma să fie inaugurat după Sărbătorile Pascale, susţine edilul-şef al Capitalei, Gabriela Firea.

"Îmi doresc ca imediat după sărbătorile pascale să vă invit la inaugurare. Recunosc, am o dezamăgire pentru faptul că reprezentanţii constructorului, care este o asociere de firme, mi-au garantat că în săptămâna de mărţişor şi de 8 martie mergem împreună să inaugurăm. Este o întârziere, dar care nu ni se poate imputa. Haideţi să le mai dăm o şansă şi imediat după sărbătorile pascale să vă invităm la inaugurare. Nu mai vreau să vă spun (…) în ce situaţie am găsit Pasajul Piaţa Sudului: nu se mai lucra, acel 'Dorel' pe care îl ştim noi era la tot pasul. Plăţile nu mai erau făcute din luna octombrie şi, practic, am repornit motoarele şi pe acest şantier", a precizat edilul general, în cadrul unei declaraţii acordate presei.

În octombrie 2016, Gabriela Firea declara că pasajul subteran Piaţa Sudului ar urma să fie finalizat în primăvara acestui an.

"Dacă toate lucrurile se vor desfăşura conform celor discutate până acum, în primăvara anului viitor lucrarea va fi finalizată, deci nu mai mult de cinci-şase luni. Într-adevăr, eu am preluat acest obiectiv cu anumite întârzieri. Sunt primar general de doar patru luni şi am încercat să recuperăm cât mai mult posibil din aceste pierderi. Ne-am întâlnit de mai multe ori atât cu consultanţi, cât şi cu constructorii, Astaldi şi Euroconstruct. Avem în acest moment câteva întârzieri legate de faptul că lucrările de deviere a utilităţilor nu au fost prevăzute în contractul iniţial, ceea ce a fost din punctul meu de vedere un mare minus şi care nu se va mai repeta, cel puţin în această administraţie", preciza atunci primarul general.

Lucrarea presupune:
1. Realizarea unui pasaj subteran pe directia CaleaVacareşti – Str. Nitu Vasile, cu o lungime totala de 356 m- din care:
– rampa Vacareşti – 111 m ;
– rampa Nitu Vasile – 160 m ;
– lungime in subteran – 85 m ;
– inaltimea libera a pasajului subteran va fi de 5m;
2. Realizarea a patru pasaje pietonale in intersectie, pe directia Str. Nitu Vasile-Calea Vacaresti, de o parte si da alta a pasajului rutier si catre statiile de tramvai.
3. Realizare legatura pietonala prin pasaj subteran intre statia de metrou Piata Sudului si peroanele statiei de tramvai aflate pe Sos. Oltenitei.
4. Lucrari de modernizare a carosabilului si trotuarelor in intersectia Calea Vacareşti – Sos. Oltenitei – Str. Nitu Vasile prin asigurarea in sensul giratoriu a patru benzi de circulatie. Realizarea localelor, adiacente rampelor pasajului rutier, cu cate doua benzi pe sens atat pe CaleaVacaresti cat si pe str. Nitu Vasile.
5. Modernizarea utilitatilor aferente obiectivului de investitii (energie electrica, alimentare cu apa, canalizare, iluminat) ;
6. Refacerea liniei de tramvai existente atat pe Calea Vacaresti cat si pe Soseaua Oltenitei, precum si lucrari pentru liniile de troleibuz aflate in zona.
7. Amenajari peisagistice

Consilierii Generali ai Municipiului Bucureşti au aprobat, în cadrul unei şedinţe extraordinare a CGMB, prelungirea perioadei de implementare a proiectului de "Modernizare infrastructură rutieră Piaţa Sudului" până la data de 31 decembrie 2018.