Primarul General, Gabriela Firea, va avea mâine, începând cu ora 11.00, o conferinţă de presă pe tema susţinerii proiectelor culturale ale Capitalei. Alături de Primarul General, vor participa figuri marcante ale vieţii culturale bucureştene: Maia Morgenstern, Alexandru Arşinel, Rodica Popescu Bitănescu, Anca Sigartău, George Ivaşcu, Vasile Muraru, George Mihăiţă, Felicia Filip,  Lucian Ghimiş, Adrian Găzdaru şi Paul Chiribuţă. 


Zi de foc la CCR pentru bugetari

Curtea Constituţională va analiza sesizarea a 99 de deputaţi privind dezincriminarea conflictului de interese în cazul parlamentarilor ce şi-au angajat rudele la birourile parlamentare până în anul 2013. Pe ordinea de zi a CCR se mai află sesizările Guvernului privind salarizarea unitară a bugetarilor, majorarea salariilor din Ministerul Transporturilor, legea care permite Ministerului Sănătăţii să acorde stimulente financiare lunare şi modificarea Statutului funcţionarilor publici.


Şedinţă de Guvern

Premierul Dacian Cioloş se întâlneşte la ora 09.00 cu vicepremierii Vasile Dîncu şi Costin Borc, după care va avea loc şedinţa săptămânală de Guvern la ora 10.00.


Sindicaliştii din ELCEN protestează miercuri în faţa primăriei generale, din cauza situaţiei dificile a companiei


Dan Adamescu şi judecătorii corupţi de la Tribunalul Bucureşti contestă decizia de condamnare

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă, mâine, contestaţiile în anulare formulate de omul de afaceri Dan Adamenscu şi judecătorii Mircea Moldovan şi Ciprian Sorin Viziru împotriva pedepselor cu închisoarea. În data de 27 mai, Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat definitiv pe omul de afaceri Dan Adamescu la 4 ani și 4 luni închisoare cu executare, într-un dosar de corupție privind soluții favorabile în dosare de insolvență.

Mircea Moldovan, unul dintre judecătorii mituiți de omul de afaceri Dan Adamescu, a primit pedeapsa cea mai grea din dosar, respectiv 12 ani și 2 luni închisoare, cu mult mai puțin decât cei 22 de ani închisoare dați la fond de Curtea de Apel București.

Condamnați au fost și alți trei foști judecători de la Tribunalul București: Ion Stanciu — 3 ani și 4 luni închisoare cu executare; Elena Rovența — 4 ani și 6 luni închisoare cu executare; Ciprian Sorin Viziru — 4 ani și 6 luni închisoare cu executare. În același dosar, omul de afaceri Iosif Armaș, fost deputat PSD, a fost condamnat la 1 an și 4 luni închisoare cu suspendare.