Evenimentul ZileiActualitateGabriela Firea NU MAI VREA evenimente de weekend pe străzile din CAPITALĂ

Gabriela Firea NU MAI VREA evenimente de weekend pe străzile din CAPITALĂ

Gabriela Firea NU MAI VREA evenimente de weekend pe străzile din CAPITALĂ
Gabriela Firea, primarul general al capitalei, a declarat că nu mai doreşte activităţi de weekend în centrul capitalei, din cauza cărora străzile sunt blocate şi se îngreunează traficul. Aceasta a mai precizat că le va comunica oficial acest lucru celor care au dat aprobări pentru astfel de evenimente.

Potrivit jurnaliştilor de la Agerpres, actualul primar general al capitalei a fost invitat într-o emisiune la Antena 3, unde a subliniat şi această problemă frecventă în Bucureşti. 

"Chiar în acest weekend, circulaţia din Capitală a fost blocată şi asta nu pentru că erau foarte multe maşini în trafic — lumea era pe la mare, pe la munte, au plecat mulţi în concediu — ci pentru că se aprobă foarte multe evenimente stradale în centrul Capitalei, fie că sunt culturale, de divertisment sau sportive, ceea ce nu se întâmplă în nicio capitală europeană. Acolo este respect pentru cetăţeni, pentru turişti şi în general respect pentru faptul că nu trebuie să ştrangulezi circulaţia cu evenimente — care este foarte bine că se organizează — dar nu trebuie să fie organizate în centru, în punctul zero al Capitalei", a precizat Firea. 

Gabriela Firea a transmis că a făcut deja un anunţ şi că se va întâlni în cursul acestei dimineţi cu cei care au aprobat aceste activităţi, care au fost date înainte ca ea să-şi preia mandatul de primar al capitalei. 

"Bucureştenii deja mai au puţin şi deja dau pe dinafară de supărare. Ieri am simțit această stare şi primesc nenumărate mesaje şi pe Facebook, pe mailul meu personal, nu mai spun pe toate mailurile şi la dispeceratul Primăriei Generale a Capitalei. Ieri era coadă de maşini de la Casa Presei Libere până la Guvern. M-am gândit că este un accident, am încercat să ajung mai repede, să văd ce se întâmplă. Ce credeţi că se întâmpla? Bulevardul Kiseleff era blocat, erau câţiva tineri care jucau tenis — foarte puţini pentru că era şi caniculă şi cei câţiva tineri, care foarte bine că făceau sport dar nu era cazul să o facă pe Bd. Kiseleff — şi tot centrul Capitalei era paralizat, toată lumea supărată. Recent a avut loc un concert în Piaţa Constituţiei. Nu se mai putea intra în Capitală de la Otopeni, era paralizat totul", a explicat Gabriela Firea.

Primarul general al capitalei a mai precizat că sunt alte zone unde pot fi susţinute astfel de activităţi, cum ar fi Arena Naţională, Romexpo sau parcurile. 

 


Accesează: