„Guvernul Cîțu trebuie să aplice legea”

Anterior, într-o postare pe contul Facebook, Gabriela Firea a scris: „Guvernul Cîțu trebuie să aplice legea. Și să mărească pensiile părinților și bunicilor noștri. Nu să se plângă toată ziua că nu are bani, în timp ce se împrumută masiv!”

„Sarcina Guvernului este aceea de a identifica și pune în practică soluții și politici economice care să ducă la creșterea încasărilor la bugetul de stat, din care să fie plătite pensii, nu să se plângă toată ziua buna ziua de lipsa banilor”.

„Guvernele de dreapta din ultima perioadă au dovedit că nu au viziune, nu au soluții. Nu știu să facă politici publice, ci doar să taie, prin încălcarea legii!”.

Cîțu: Nu ne permitem

Premierul Florin Cîțu a declarat, miercuri,  că România nu şi-a permis în 2020 şi nu îşi permite nici anul acesta o majorare a pensiilor cu 40%.

Guvernul va creşte pensiile în baza calendarului pe care şi l-a asumat, a mai spus premierul Cîțu.

„România nu şi-a permis anul trecut. Nu-şi permite nici în 2020 acest lucru”, a declarat Florin Cîțu, după decizia CCR.

„În acest moment, legea merge la promulgare pentru preşedinte, care are două variante: să trimită la reexaminare în Parlamentul României sau să o promulge. Vom vedea care va fi varianta”.

„Eu vă spun că noi avem deja – acest Guvern – un precedent şi coaliţia şi-a asumat un calendar de creştere a pensiilor”.

„Vom creşte pensiile, dar pe calendarul pe care noi ni l-am asumat. Aceasta este varianta pe care mergem noi”, a adăugat Cîțu.

PAGINA ANTERIOARA