Evenimentul Zilei > Justitie > Gabriel Oprea şi ,,nababul de la Metrorex” apar în motivarea lui Onţanu
Gabriel Oprea şi ,,nababul de la Metrorex” apar în motivarea lui Onţanu

Gabriel Oprea şi ,,nababul de la Metrorex” apar în motivarea lui Onţanu

În motivarea Curţii de Apel Bucureşti apare şi numele lui Aurel Radu, fostul director general de la metrou

Loredana Radu a dat o declarație în fața instanței, ea spunând că, după ce a achiziționat terenul – despre care procurorii susțin că ar fi fost luat de edilul Onțanu cu titlul de mită- l-a vândut unchiului său, fostul vicepremier Gabriel Oprea, la dorința acestuia. Potrivit motivării, avocata arestată i-a mai vândut alte două terenuri, acesta având încredere în ea, fiind avocat. „Unchiul meu mi-a oferit 400.000 euro pe acel teren și recunosc că eu am vrut să-l vând unui alt potențial client cu o sumă, probabil, mai mare, dat fiind potențialul zonei și faptul că avea o poziționare, pe care eu o consider foarte frumoasă.

Unchiul meu mi-a achitat integral banii și consider că și așa am ieșit în câștig”, se precizează în motivare.

Aurel Radu, coleg de armată cu Gabriel Oprea

În dosar sunt mai multe declaraţii potrivit cărora Neculai Onţanu a fost cel care a indicat cumpărătorii celor două terenuri, având în vedere că unul dintre beneficiari, Aurel Radu, „face şi el parte din anturajul proprietarului actual al terenului dobândit de inculpata Radu Loredana, respectiv Oprea Gabriel cu care a fost „coleg de armată şi asociat la un moment dat într-o firmă”, se arată în dosar.

Tot în motivare, Loredana susţine că unchiul ei a ridicat o construcţie pe acel teren de pe Barbu Văcărescu. ,,Unchiul meu, în baza proiectului pe care l-am pus la dispoziție, a edificat o structură de rezistență, iar, ulterior, a donat-o fiicei sale, Tudor Ana Maria. În prezent, terenul împreună cu structura ridicată pe el se găsește la vânzare”, a spus Loredana Radu, conform textului motivării. Primarul suspendat al Sectorului 2, Neculai Onţanu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile în data de 25 martie, fiind acuzat de luare de mită. În acelaşi dosar, judecătorii au mai dispus arestarea avocatei Loredana Radu, nepoata lui Gabriel Oprea, aceasta fiind acuzată de complicitate la luare de mită şi spălare de bani, dar şi a lui Toma Şutru, secretar al Consiliului local al Sectorului.