Evenimentul Zilei > Actualitate > Gabriel Berca, aşteptat la Instanţa supremă pentru apelul în dosarul de trafic de influenţă
Gabriel Berca, aşteptat la Instanţa supremă pentru apelul în dosarul de trafic de influenţă

Gabriel Berca, aşteptat la Instanţa supremă pentru apelul în dosarul de trafic de influenţă

Evenimentul Zilei vă prezintă principalele subiecte ale zilei de marţi, 22 septembrie.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ia în discuţie, mâine un nou termen al procesului în apel al fostului ministru de Interne Gabriel Berca.

În data de 16 mai 2016, Gabriel Berca a fost condamnat de Curtea de Apel Bacău la trei ani de închisoare cu executare pentru infracțiunea continuată de trafic de influență. 

De asemenea, fostul deputat Mihai Banu, inculpate şi el în dosar, a primit din partea instanței o pedeapsă constând în trei ani și jumătate de închisoare. Gabriel Berca, fost consilier prezidenţial şi fost ministru al Internelor, a fost trimis în judecată în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, după ce ar fi primit 185.000 de euro de la un om de afaceri, pentru a interveni la membri ai Guvernului să atribuie bani unei primării.


Vernisaj "Drumul oii. Poveste cu sfârșit așteptat?"

Expoziția – prefață a proiectului cultural „Drumul oii. Poveste cu sfârșit așteptat?” – va fi deschisă la Muzeul Național al Țăranului Român, sala „Acvariu”, în perioada 22 septembrie – 30 octombrie 2016. Vernisajul: joi, ora 17.00.