Evenimentul Zilei > Social > Furtunile violente, zăpada şi ploile abundente au făcut ravagii în Italia. Morţi şi localităţi izolate. Care sunt zonele cele mai afectate
Furtunile violente, zăpada şi ploile abundente au făcut ravagii în Italia. Morţi şi localităţi izolate. Care sunt zonele cele mai afectate

Furtunile violente, zăpada şi ploile abundente au făcut ravagii în Italia. Morţi şi localităţi izolate. Care sunt zonele cele mai afectate

În nordul Italiei iarna face ravagii. La ora actuală mai sunt localităţi izolate, linii ferate întrepute, case cu acoperişuri distruse din cauza zăpezii şi cel puţin doi morţi.

Furtunile de zăpadă şi ploile abundente au ucis cel puţin două persoane în Italia pe parcursul weekendului trecut, iar meteorologii prognozează că aceste fenomene vor continua să se manifeste şi în zilele următoare în regiunile nordice ale ţării, informează DPA.

Linia feroviară care duce spre Pasul Brenner, o trecătoare de lângă graniţa cu Austria, continuă să fie întreruptă din cauza unei alunecări de teren care s-a produs în oraşul Bolzano, au anunţat luni reprezentanţii administraţiei din provincia Tirolul de Sud.

Deşi autostrada spre frontiera cu Austria a fost redeschisă, peste 6.000 de locuinţe sunt în continuare fără electricitate, în contextul în care ninsorile au continuat să cadă în această regiune, au precizat oficialii italieni.

Regiunile din nordul şi nord-estul Italiei au fost cele mai afectate de furtuni. În zonele din jurul oraşului Modena, ploile abundente au provocat viituri şi inundaţii în întreaga regiune.

Pompierii italieni au participat la misiuni de salvare a unor persoane rămase blocate în locuinţele lor, folosind bărci de cauciuc. Potrivit Departamentului de Pompieri, echipajele de salvare au participat la câteva mii de operaţiuni de salvare.

Un bărbat de 53 de ani a fost ucis de un copac care s-a prăbuşit din cauza greutăţii excesive a stratului de zăpadă

Un bărbat în vârstă de 53 de ani a murit după ce a fost zdrobit de un copac care s-a prăbușit sub greutatea zăpezii, la Golasecca (Varese). Franco Giovanniello, din Vergiate (Varese), se îndrepta spre casă de la serviciu când copacul s-a prăbușit peste el. Până să vină pompierii și carabinierii, bărbatul ar fi reușit să se târască câțiva metri înainte de a-și pierde cunoștința. Încercările de a-l salva au fost în zadar.

În sudul Italiei, potrivit unor relatări apărute în presa naţională duminică, un muncitor de 51 de ani şi-a pierdut viaţa după ce a fost luat de o viitură.

Codul roşu de vreme rea este în continuare în vigoare în regiunile nord-estice din regiunile Friuli-Venezia Giulia, Veneto, Tirolul de Sud şi Emilia-Romagna, au anunţat luni reprezentanţii autorităţilor de apărare civilă. Precipitaţii consistente sub formă de ploaie sunt aşteptate şi în zilele următoare, informează Agerpres.