Evenimentul Zilei > Actualitate > FURT de proporții la SPP: 870.000 de euro dispăruți din BANII ANGAJAȚILOR!
FURT de proporții la SPP: 870.000 de euro dispăruți din BANII ANGAJAȚILOR!

FURT de proporții la SPP: 870.000 de euro dispăruți din BANII ANGAJAȚILOR!

Trei angajați ai SPP din Departamentul Financiar și-au furat colegii care depuneau cotizații la fondul CAR. Unul dintre ofițeri s-a sesizat că nu i se acordă împrumutul de foare mult timp, că șeful departamentului se eschivează de la a-i acorda lămuriri și atunci și-a alertat superiorii, ne-au informat sursele noastre.
Generalul Pahonțu, șeful SPP a dispus verificări, iar în urma controlului efectuat în gestiunea fondului Casei de Ajutor Reciproc (CAR), s-a descoperit o fraudă masivă. 

Două dintre contabile au recunoscut că, împreună cu șeful lor, și-au însușit banii. Se pare că au întocmit fișe fictive de împrumut pe numele unor angajaţi care habar nu aveau că cineva a ridicat sume de bani din fondul lor din CAR. Suma scursă în buzunarele celor trei ar fi de 870.000 de euro.

Cei peste 500 de membrii CAR din SPP, cu acordul conducerii, au depus ieri plângere la Parchetul Militar care va declanșa o anchetă de proporții. Șeful Departamentului Financiar se pare că a fost destituit, dar până la această oră nu am putut obține o confirmare oficială de la SPP.