Evenimentul Zilei > EVZ Special > Cum au fost FURATE rămăşiţele lui GERONIMO de un înaintaş al preşedinţilor BUSH
Cum au fost FURATE rămăşiţele lui GERONIMO de un înaintaş al preşedinţilor BUSH

Cum au fost FURATE rămăşiţele lui GERONIMO de un înaintaş al preşedinţilor BUSH

Bunicul fostului preşedinte american George W. Bush, Prescott, ar fi fost unul dintre cei care au furat rămăşiţele pământeşti ale celebrei căpetenii apaşe Geronimo.

Prescott Bush, împreună cu câţiva colegi de la Yale, a scos din mormântul căpeteniei apaşe, Geronimo, craniul şi femurul şi le-au pus într-o casetă de sticla în holul clădirii "Mormântul", cartierul general al frăţiei "Skull and Bones" din 1917. Aceasta este o legendă care se transmite din generaţie în generaţie la Yale.

Membrii frăţiei"Skull and Bones"  au negat mereu că ar exista rămăsiţele ale lui Geronimo în "Mormânt".

Însă, foarte mulţi oameni cred că povestea este adevarată.

În 2006, un istoric al Universităţii Yale a descoperit o scrisoare care pare să confirme povestea. Scrisă în 1918, de unul din membrii frăţiei către un alt membru, aceasta descrie cum Prescott Bush împreună cu alţi prieteni au dezgropat rămăţitele căpeteniei apaşe şi au furat craniul şi un femur. În aceeaşi scrisoare este povestestită cu lux de amănunte întamplarea, ceea ce i-a făcut pe mulţi specialişti să o considere o dovadă reală şi credibilă.

Căpetenia apaşilor  Chiricahua,  cunoscut sub numele de Geronimo, a fost un specialist al războiului de gherilă S-a înrolat în armata Statelor Unite în 1886, în speranţa că poporul său îşi va redobândi pământurile, însă promisiunea ce i-a fost făcută nu a fost respectată. 

Geronimo a luptat iniţial împotriva armatei mexicane, în perioada în care teritoriul în care locuia se afla sub administraţia Mexicului.  Legenda spune că numele său vine de la strigătele soldaţilor mexicani în timpul unei bătălii date în ziua Sfântului Ieronim , Geronimo.

El a întors armele împotriva americanilor atunci când teritoriile au trecut sub tutela Washington-ului. Geronimo a decedat în data de 17 februarie 1909 la vârsta de 90 de ani, la Fort Sill, Oklahoma.