Frunzăverde în gazeta lui Voiculescu: De la exponent al "mafiei PDL" la "voce clară şi minte lucidă"

Frunzăverde în gazeta lui Voiculescu: De la exponent al "mafiei PDL" la "voce clară şi minte lucidă"

Înainte de a ridica în slăvi dezertarea lui Sorin Frunzăverde de la PDL la PNL, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin a fost una dintre ţintele preferate ale "dezvăluirilor" din "Jurnalul Naţional".

Cu doar o zi înainte ca Frunzăverde să devină liberal, gazeta familiei Voiculescu scria despre "scandalul Moldomin", unde se sugera că oamenii prim-vicepreşedintelui PDL s-ar afla în spatele unei tentative de privatizare frauduloasă a acestei societăţi. "Marian Mihăilă, fost ofiţer de Securitate şi SIE, prorector al Universităţii "Eftimie Murgu" din Reşiţa, este coleg de lojă masonică şi om de încredere al liderului PDL Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, supranumit "Ayatollah-ul". Fostul ofiţer avea sarcina ca planul de preluarea Moldomin de către firma elveţiană să devină realitate. Ceea ce se traduce prin ajungerea societăţii sub un control discret al intereselor ruse, via cetăţenii sârbi, mascate în investiţii elveţiene", afirma Jurnalul Naţional la 26 martie.

În februarie 2012, acelaşi ziar publica mai multe articole în care-l acuza pe Frunzăverde că îşi susţine finul impus la conducerea Radio Reşiţa, staţia locală a postului public de radio. "Jurnalul Naţional a publicat azi un material intitulat "Frunzăverde F.M." în care erau arătate miş-maşurile politice ale directorului Radio Reşiţa, ridicătorul de osanale pentru Sorin Frunzăverde, preşedintele CJ caraş-Severin şi prim-vicepreşedinte PDL pe plan naţional. (...) Glăvan urmează să se pensioneze, în locul său fiind numit director interimar Mihai Anghel, redactor-şef la Radio Timişoara. La auzul acestei veşti, aseară târziu, Sorin Frunzăverde l-a sunat pe Anghel şi l-a ameninţat că dacă nu refuză funcţia de la Reşiţa, va avea personal grijă "să zboare şi de la Radio Timişoara", susţinea Adrian Mogoş, în acelaşi Jurnal Naţional.

În aprilie 2011 o altă dezvăluire: şoseaua Caransebeş-Telescaun ar fi fost reparată de mântuială de către o firmă apropiată lui Frunzăverde, iar "patru milioane de euro au încăput în buzunarul clientelei boşilor de la Consiliul Judeţean Caraş-Severin". "Anul acesta umblă vorba că a crescut taxa: copiii cresc şi vor maşini noi, părinţii lor au salariile diminuate, că-i bugetul sărac, iar Frunzăverde cică bea din ce în ce mai vârtos", sunt cuvintele cu care se încheia articolul din Jurnalul Naţional.

Ne puteți urmări și pe Google News

În martie 2011, numele preşedintelui CJ Caraş Severin apărea într-o anchetă despre poliţia de frontieră din acel judeţ. "Despre unii dintre aceşti ofiţeri s-a scris în presa regională şi locală că au fost puşi în funcţie pe criterii politice. Alţii stăteau în poziţie de drepţi în faţa lui Omer Radovancovici, primarul comunei Pojejena, cunoscut drept "Prinţul Clisurii", condamnat pentru contrabandă cu ţigări. Omer este un apropiat al preşedintelui Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, care nu s-a sfiit să-l susţină în campania pentru alegeriloe locale, chiar dacă cel dintâi avea probleme serioase cu legea.", afirma gazeta familiei Voiculescu.

Ca o concluzie a acestor dezvăluiri, la 14 aprilie 2011, Victor Ponta, preşedintele PSD, publica pe blogul său "harta mafiilor PSD" – hartă preluată şi de "Jurnalul Naţional". Având o coroană din şerpi deasupra capului, sub numele lui Frunzăverde scria: "Mafia Vămilor".

La 28 martie 2012, "Jurnalul Naţional" şi-a schimbat radical atitudinea faţă de fostul lider PDL şi, într-un editorial, scria despre acesta: "Sorin Frunzăverde nu e un disident. E însă o voce clară şi o minte lucidă. Sunt câţiva ani de când, în forurile partidului şi în alte împrejurări, a cerut să se renunţe la un centralism hulpav, la distribuirea abuzivă a resurselor. (…) A fost, poate, mai tranşant ca alţii".