Fructul preferat al românilor, pericol pentru sănătate dacă nu e consumat în mod corect. Poate crește riscul de diabet cu 25%

Fructul preferat al românilor, pericol pentru sănătate dacă nu e consumat în mod corect. Poate crește riscul de diabet cu 25% Sursa foto: Dreamstime.com

Deși încercăm să fim mai sănătoși și să introducem în alimentația noastră cât mai multe fructe și legume, nutriționiștii atrag atenția că ne puteam face mai mult rău decât bine, mai ales dacă nu le consumăm în mod corect.

Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopchi explica în urmă cu mai mult timp cum putem ajunge să ne sabotăm singuri sănătatea și cum reușim să creștem riscul de diabet, deși avem impresia că mâncăm sănătos.

Prin urmare, fructele, dar și legumele, trebuie consumate cât mai aproape de starea lor naturală și fără să le adăugăm în tot felul de combinații cu alte alimente. Simpla modificare a formei lor, spre exemplu, le poate transforma în adevărate pericole pentru organism.

Mărul care nu e consumat corect crește riscul de diabet

Un exemplu în acest sens sunt merele care dacă nu sunt consumate în starea lor naturală ne fac mai mult rău decât bine organismului.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Vă dau exemplul cel mai banal. Un măr dacă îl mâncăm așa cum a fost cules el de pe cracă este bun, nu are atât de multe zaharuri, are fibre și nutrienți. Dar dacă l-am transformat în fresh, cum e la modă acum, devine un concentrat de fructoză și ne crește riscul de diabet cu 25%. Alegeți alimentele naturale, integrale, dacă se poate din locuri nepoluate, pentru că trebuie să devenim mai conștienți de ceea ce mâncăm și de riscurile ascunse”, a explicat mai demult profesorul Gheorghe Mencinicopschi.

Situația devine și mai dificilă deoarece nu doar fructele și legumele ne pot face rău. Chiar dacă avem senzația că alimentele pe care le cumpărăm de la magazin sunt sănătoase, acestea pot fi foarte ușor de „falsificat”, iar noi ușor de păcălit, a mai spus medicul nutriționist.

Prin urmare, laptele  se „falsifică” prin adăugarea de apă, prin extragerea grăsimilor și prin amestecul diferitelor tipuri de lapte. Mai mult, unii producători obișnuiesc sa mascheze defectele sau să prevină alterarea cu ajutorul conservanților sau al substanțelor de neutralizare, alte elemente ce nu au decât să ne influențeze sănătatea, potrivit doctorulzilei.ro.