Froch i-a scos boxul din cap lui Bute! Românul și antrenorul lui dau semne că le este FRICĂ de englez: n-au suflat o vorbă despre revanșă!

Froch i-a scos boxul din cap lui Bute! Românul și antrenorul lui dau semne că le este FRICĂ de englez: n-au suflat o vorbă despre revanșă!

„Mister K.O." a fost făcut knock-out de un britanic furios, care și-a jucat ultima șansă a carierei, conștient că doar dacă îl dă jos pe campion poate câștiga titlul. Gălăţeanul şi-a pierdut centura de campion mondial IBF la supermijlocie, dar şi aura de invincibilitate la profesioniști. Deși în contract este specificată în mod clar faptul că Froch este obligat să-i acorde revanșa, pugilistul român, precum și antrenorul lui, Stephan Larouche, au îndemnat la prudență: „Nu e momentul să vorbim acum de revanșă!”, dând impresia că se tem! Bute s-a mărginit să spună că este puternic și a dat asigurări că va reveni. N-a precizat însă când și cum o va face.

Pugilistul român Lucian Bute a fost învins, în noaptea de sâmbătă spre duminică, prin knock-out tehnic, în runda a cincea, de britanicul Carl Froch, la Nottingham, cedându-i acestuia titlul IBF la categoria supermijlocie, pe care îl deţinea din 2007.

Totul s-a năruit pentru cel poreclit "Mister K.O." în runda a treia, când Froch a lansat un atac furios care l-a zdruncinat serios pe român. Debutul reprizei cu numărul cinci i-a fost fatal gălăţeanului, arbitrul oprind meciul deoarece campionul IBF nu se mai putea apăra. Revanşa de la Montreal, dacă se va disputa (programată spre sfârșitul anului, în Canada sau în România), va fi una de totul sau nimic pentru gălăţean. În mod normal, Bute și staff-ul său ar fi trebuit să anunțe, imediat după luptă, că se gândesc deja la revanșă. Stupoare însă! Niciunul n-a suflat vreo vorbă, ba chiar antrenorul Larouche a îndemnat la prudență! „Nu vreau să mă gândesc încă la revanșă”, a șocat Lucian, la fel cum a șocat modul lui deplorabil în care s-a prezentat în ring. Bute are o singură scuză pentru această atitudine defensivă: șocul provocat de o înfrângere atât de dureroasă! „Nu cred că își va mai dori un meci cu mine”, a zis Froch, care crede că i-a încheiat cariera lui Bute.

Înfrângerea categorică din primul meci în care Bute a întâlnit un adversar de top i-a dat apă la moară lui Leonard Doroftei, principalul contestatar al gălăţeanului, care a susţinut mereu că acesta a făcut glorie doar pe spatele unor adversari inferiori.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Moşul" a vorbit despre o "umilinţă", iar apoi a dat încă o "decisivă": "Nu te poţi bate ca un amator cu un asemenea tăvălug. Aşa pumni n-am luat în viaţa mea". <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/tMfmmViaAsc?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Rudel Obreja: "A pierdut un meci. Poate să revină!" Şocul primului eşec la profesionişti, după 30 de victorii, majoritatea prin K.O., a fost teribil pentru Lucian Bute. După meci, specialiştii au dat vina pe tactica pusă la cale de antrenorul Stephan Larouche, cârcotaşii au făcut aluzii la un aranjament, în timp ce contestatarii gălăţeanului au jubilat. Adam Booth, antrenorul care a comentat meciul la BBC, a fost neîndurător cu sportivul din Pechea, spunând că se mişca prin ring ca "un om beat într-o sâmbătă seară".

Reputaţia românului a fost serios afectată, iar multe voci au spus că doar o revanşă în faţa lui Froch l-ar ajuta să le dea peste nas rivalilor. "A fost un meci care pune capăt carierelor. Nu cred că va dori revanşa. De fapt, cred că nu va mai dori să boxeze vreodată", l-a "înţepat" Carl Froch. "Nu se poate vorbi acum de revanşă sau de răzbunare"

"Lucian nu va face un capăt de ţară din această înfrângere, a luat-o ca pe un eşec sportiv. Şi Lennox Lewis sau Oscar De La Hoya au fost făcuţi KO", ne-a spus, ieri, Rudel Obreja, preşedintele Federaţiei Române de Box."Nu se poate vorbi acum de revanşă sau de răzbunare. El are nevoie ca românii să îi fie aproape. Lucian nu a făcut performanţă doar pentru bani, ci şi pentru oameni. De aceea s-a dus în Anglia, pentru că l-au afectat criticile şi voia să demonstreze ceva", ne-a mai declarat Obreja.

Încurajat de Traian Băsescu

Înainte şi după partida cu Froch, Lucian Bute a vorbit cu preşedintele României, Traian Băsescu. "Domnul preşedinte i-a urat succes înainte de meci, iar după partidă a ţinut să îl îmbărbăteze pe Lucian. I-a spus să ţină capul sus şi că este doar o înfrângere şi nimic mai mult", ne-a dezvăluit Rudel Obreja.

Un incident bizar s-a petrecut în momentul în care Lucian Bute era numărat de arbitru. Staff-ul lui Froch a intrat în ring, crezând că lupta s-a încheiat, iar dacă arbitrul ar fi observat, acest lucru l-ar fi putut costa victoria pe englez. "Mulţi m-au desconsiderat. Mulţi au spus că nu am şanse. Le-am închis gura. Am arătat din ce sunt făcut. Bute e un mare campion, însă acum e momentul meu", a declarat noul campion. 2,3 milioane de euro a fost bursa lui Bute pentru meciul cu Froch

Andre Direll: "Bute este un boschetar!"

Andre Ward, americanul considerat cel mai bun pugilist la categoria supermijlocie, şi Andre Direll, pugilist din top 10 mondial, l-au luat peste picior pe român după eşecul de aseară. "Bute este un boschetar! N-a fost în stare nici să ajungă în colţul ringului! Bine ai venit în lumea reală, Bute!", a scris Dirrell pe "Twitter", în timp ce Ward a fost mai temperat: "Froch a luptat aşa cum trebuie în faţa lui Bute, punând presiune!". Bute a ieşit destul de şifonat din duelul cu Froch. "Fizic, Lucian e în regulă. A avut nevoie de o cusătură la arcadă. Nu-i o dramă, nu-i o tragedie. El e un campion adevărat", a replicat Rudel Obreja. "Nu mă aşteptam la o asemenea reacţie din partea lui Froch! Am încercat să îl atrag în plasă. L-am lăsat să mă bage în corzi pentru a putea să îl surprind cu stânga. Pot reveni, la fel cum au făcut-o şi alţi mari campioni." LUCIAN BUTE, fost campion mondial la supermijlocie

Antrenorul Stephan Larouche (dreapta) a fost acuzat că a greșit planul de bătaie Lucian a fost mai mereu în corzi. Altceva n-a prea făcut Ca să scape de potopul de lovituri, românul și-a „îmbrățișat” adversarul de câte ori a putut FOTOGRAFII: AGERPRES