Fritz nu e singurul străin de la Primăria Timișoara. Cine este Jorge Gonzalez, nr. 13
- Lucian Ionescu
- 2 octombrie 2020, 14:12
Timișioara, unul dintre cele mai importante municipii din țară are la conducere doi străini.
Este vorba despre noul primar, Dominic Fritz, venit din Germania și Jorge Gonzalez, cetățean spaniol.
Primarul Dominic Fritz, încă nu are cetățenie română, dar spune că se pricepe în administrație. Jorge Gonzales a intrat la limită în Consiliul Local Timişoara, acesta fiind pe locul 13 pe lista USR PLUS.
Așadar, primar ales este Dominic Fritz (USR-PLUS), care va avea alături 13 consilieri locali. PNL va avea nouă aleși, PSD doi consilieri, iar Pro România doi.
Cine este Jorge Gonzalez
În urma redistribuirilor, USR PLUS a obţinut 13 mandate din totalul de 27 în Consiliul Local Timişoara.
De această dată numărul 13 i-a fost cu noroc lui Jorge Gonzalez, cel care era trecut pe această ultimă poziţie care a permis obţinerea unui loc de consilier local. Spaniol get-beget, Gonzalez s-a născut în 1966.
După ce a absolvit Facultatea de Litere de la Universitatea Complutense din Madrid, a fost profesor de spaniolă în Tokio (Japonia).
În 1994 a ajuns în România, fiind lector la Universitatea de Vest din Timișoara. A lucrat apoi trei ani la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, pentru a se întoarce apoi în Timişoara.
Este şi profesor de spaniolă și cultură și civilizație la Liceul „J.–L. Calderon” din Timișoara.
„Jorge Gonzalez nu doar că nu s-a născut în Timișoara – nu s-a născut pe teritoriul României. A studiat în țara natală (Spania) și a predat limba spaniolă în Tokyo înainte ca viața să îl aducă la Timișoara, la UVT. A predat toată viața și astfel știe că fiecare an reprezintă un an de dezvoltare, nu de uzură, iar cei patru ani pe care îi petrece un Consilier Local în funcție înseamnă timp suficient pentru a-și lăsa amprenta asupra orașului.
Jorge ar vrea ca timișorenii să zâmbeacă mai mult, și crede că ar face-o dacă transportul în comun ar funcționa ireproșabil, dacă ar fi mai multe evenimente de cultură în oraș și dacă cetățenii ar vorbi mai mult cu aleșii lor”, este prezentarea lui Gonzalez pe site-ul lui Dominic Fritz.
Obiectivul principal al spaniolului Jorge Gonzalez
Obiectivul nostru este ca şcolile de cartier să devină şcoli îndrăgite de vecini, şcoli de suflet. Pentru asta avem soluţii concrete”, a scris Jorge Gonzalez, pe pagina sa de Facebook.
„La economie şi sociologie sunt un amator pasionat, dar despre educaţie aş putea, dacă aş avea timp, să scriu o carte întreagă în care să povestesc ce probleme are sistemul de învăţământ din România şi care sunt soluţiile.
Şi nu o fac dintr-o postură paternalistă spaniolă. Spania are şi ea probleme grave din acest punct de vedere.
Am acumulat zece ani de formare şi am douăzeci de ani de experienţă ca profesor, zece în învăţământul preuniversitar, căruia m-am dedicat cu mai mult entuziasm, deoarece cred că acolo se formează cetăţenii.
Să ne gândim că un elev petrece o mie de ore pe an la şcoală sau în activităţi care au legătură cu şcoala (teme). Din clasa întâia până în clasa a XII-a sunt mai mult de 12 mii de ore.
Aceasta este perioada în care creierul uman este mai flexibil şi absoarbe mai mult. Şi noi, ani şi ani la rând, risipim acest potenţial cu ore plictisitoare, care îi demotivează pe elevi şi îi fac să urască şcoala…”, a scris Gonzalez.