Frica de pandemie scoate oamenii în stradă. Protest uriaș la Viena

Frica de pandemie scoate oamenii în stradă. Protest uriaș la Viena Sursă: Oleksii Synelnykov | Dreamstime.com

Chiar în aceste momente, numeroși lideri civici, alături de simpli cetățeni și-au unit forțele în stradă. Oamenii protestează pe străzile Vienei împotriva implementării unor noi măsuri asemănătoare celor din perioada pandemiei.

Implementarea unui set de norme cuprinse într-un tratat pandemic așa cum a fost denumit, stârnește controverse în lume.  Numeroși oameni se tem să nu își piardă odată cu acesta o parte dintre drepturile și libertățile pe care le au. Ca o mobilizare în acest sens, sute de lideri civici, precum și simpli cetățeni au ieșit să mărșăluiască pe străzile din Viena. Din partea României ia parte la această manifestație și eurodeputatul Cristian Terheș.

Protest la Viena împotriva măsurilor tratatului pandemiei

Inițiativa tratatului a ajuns în spațiul public la finalul anului 2021.  În acest sens, 194 de state membre ale OMS au căzut de acord legat de elaborarea unui tratat. Acesta ar avea rolul de a întări în primul rând buna cooperare între țări în contextul unei noi crize pandemice.

Tensiunile iscate pe marginea inițiativei au legătură cu seria de măsuri cuprinse în tratat. Mai exact, acesta ar prevede și că un set de reguli de urgență ar fi implementate în cazul izbucnirii unei noi pandemii.  Propunerea este văzută de numeroși cetățeni ca o îngrădire a drepturilor și libertăților oamenilor. Din acest motiv, liderii civici au decis să iasă în stradă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Eurodeputatul Cristian Terheș s-a alăturat inițiativei și îi îndeamnă pe românii din Viena să participe la protest.

"Protestul este organizat de mai mulți lideri civici austrieci care s-au opus măsurilor tiranice din perioada pandemiei. Protestul din 1 octombrie este împotriva implementării noului tratat pandemic, ce se dorește adoptat, și pentru apărarea libertății, democrației și suveranității naționale.", a anunțat eurodeputatul Cristian Terheș.

Pe pagina oficială de socializare, politicianul a publicat imagini din timpul manifestației.

Protest Viena împotriva tratatului pandemic

Sursa: Facebook

Cristian Terheș susține că toți cei care iau parte la protest sunt împotriva unor noi măsuri aplicate la nivel de state, în contextul unei noi pandemii. Implementarea tratatului pandemic se află în prezent la nivel de discuții între liderii OMS și reprezentanții celor 194 de state.