Fratii Becali, acuzati de Arrigo Sacchi

Fratii Becali, acuzati de Arrigo Sacchi

Cazul Cristian Chivu a ajuns sa fie considerat un precedent periculos in fotbalul din Italia.

Reprezentantii cluburilor si specialistii sunt de parere ca jucatorii si impresarii au capatat prea multa putere, santajand echipele pentru a obtine contracte preferentiale si comisioane mari.

In acest context, Arrigo Sacchi, fostul selectioner al Italiei, a dezvaluit ca, pe vremea cand antrena Parma, fratii Becali au incercat in mod ilegal sa obtina prelungirea contractului pentru Adrian Mutu!

„Ultimele evenimente de pe piata transferurilor, de la rezilierea contractului lui De Sanctis pana la scandalul legat de Chivu, nu ma surprind. Cluburile au decis, in ultimii ani, ca pot sa nu se comporte de fiecare data in mod etic, consecinta fiind ca a crescut puterea jucatorilor si a agentilor.

Cand eram la Parma (n.r. - 2002), agentul lui Mutu, care acum il reprezinta pe Chivu, a incercat sa obtina prelungirea contractului intr-un mod nu prea legal. Am amenintat ca ne vom adresa organelor competente si reprezentantii jucatorului si-au schimbat pozitia”, a declarat Sacchi, care nu a oferit insa detalii. Reprezentatul „Briliantului” era atunci Ioan Becali.

Zile de cosmar la Roma Daca pana joi, cand este programat meciul de prezentare al formatiei AS Roma, nu se va transfera la Inter, Chivu va ramane in Cetatea Eterna, dar cu conditia sa accepte prelungirea contractului.

Oficialii Romei, in frunte cu antrenorul Luciano Spalletti, au anuntat ca „nici macar jucatorul n-a stiut ce s-a intamplat la negocieri”, dand de inteles ca vinovati pentru ratarea unui transfer la Real Madrid sau FC Barcelona ar fi impresarii fotbalistului.

Injurat de suporteri la antrenamente, Chivu traverseaza o perioada de cosmar. „Nu a fost o zi fericita si sunt constient de motive”, a comentat, cu amaraciune, internationalul roman.

„Dupa ce mai mult au vorbit, fratii Becali au decis sa lucreze din umbra pentru a reface ruptura pe axa Roma - Inter. Ei fac presing la Moratti (n.r. - presedintele de la Inter Milano), pentru a-l determina sa-l transfere pe Chivu”, noteaza cotidianul „Il Tempo”.

Ne puteți urmări și pe Google News