Evenimentul Zilei > Actualitate > Franţa aplică noi restricții care vor intra în vigoare din această noapte
Franţa aplică noi restricții care vor intra în vigoare din această noapte

Franţa aplică noi restricții care vor intra în vigoare din această noapte

Franţa a anunțat noi măsuri de blocare a coronavirusului, inclusiv închiderea cafenelelor, magazinelor, restaurantelor și cinematografelor.

În această seară, primul ministru francez, Edouard Philippe, a anunțat noile măsuri despre care a spus că vor intra în vigoare de la miezul nopții.

El a afirmat într-o conferință că se vor închide magazinele, nu se includ şi magazinele alimentare, farmaciile și benzinăriile. Philippe a spus că transportul public va rămâne deschis, dar a cerut cetățenilor să-și limiteze ieşirile.

”Obiectivul nostru este să vă protejăm. Sunt conștient de efortul și sacrificiile pe care vi le solicităm”, a mai spus premierul Franței. Acesta a declarat că sfatul majorității specialiștilor a fost că Guvernul ar trebui să intensifice măsurile restrictive, pentru a încetini epidemia. De asemenea, premierul a cerut oamenilor să lucreze de acasă.

Autoritatea franceză de sănătate publică a raportat sâmbătă 12 noi decese cauzate de coronavirus, în total 91. Numărul de cazuri de virus a crescut, de asemenea, de la 3.661 la 4.499, informează express.