Alexandru Matusciac i-a fotografiat pe Andrei Andrei, modelul masculin cu cel mai frumos fund din lume, pe Claudia Marusanci, o româncă devenită model în Italia, dar fotografia și modele aspirante și nu numai, fiind celebru pentru pictorialele realizate pentru designerii sau magazinele de modă din oraș.

Între apropiați, Alex era cel puțin la fel de celebru și pentru „marfa” de calitate pe care o distribuia la petreceri. Anul trecut și-a făcut stoc dintr-un drog de 100 de ori mai tare ca heroina.

Fotograful de 36 de ani cumpăra stupefiante de pe platforma Darknet – Alphabey, așa cum au constatat investigatorii Europol. Numai în perioada iunie – august 2017, Matusciac a comandat și primit 7 colete cu fentanyl. Acesta e un drog puternic, de 100 de ori mai tare decât heroina, conform literaturii de specialitate.

În timpul percheziției de marți, acasă la fotograf s-au găsit „83 de comprimate ecstasy, o cutie metalică cu cannabis, ustensile folosite pentru consumul drogurilor, precum și un grinder, care prezenta urme de fragmente vegetale susceptibile a fi canabis”, conform Poliției Timiș. Talentatul fotograf nu era nici pe departe un simplu consumator.

 

Ce făceau modelele când chiuleau de la școală

Totul a ieșit la iveală după ce o puștoaică aspirantă la o carieră în modelling a ajuns să se arunce de la etaj fiind sub influența drogurilor furnizate de fotograf.

Elevă la Liceul „Carmen Sylva” din Timișoara, la câteva zile după începutul anului școlar, aceasta a decis să chiulească de la ore și, împreună cu o prietenă, au mers acasă la alte două prietene modele. Era puțin după ora 8 dimineața, pe 29 septembrie. Fetele au început să prizeze cocaina amfetaminizată adusă de Matusciac, care era și el acolo. „Petrecerea” a durat șase ore. La prânz, una din minore s-a urcat pe fereastră și a pășit în afară, aruncându-se de la etaj. Este încă în spital, în stare critică, pe lângă leziunile fizice grave, fiind puternic afectată de efectul drogurilor.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara susțin că inculpatul Matusciac Alexandru a desfăşurat activități de trafic de droguri de mare risc (cocaină, amfetamină, ecstasy), pe care le-a distribuit către un cerc de consumatori apropiați. De asemenea, în urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat faptul că inculpatul obișnuia să organizeze petreceri private, la care erau invitate și eleve de liceu minore, cărora le oferea spre consum droguri de mare risc.

 

Te-ar putea interesa și: