Evenimentul Zilei > Justitie > După ce i-a dat dreptate lui Dragnea, fostul șef al CSM-ului cere să îi fie apărata reputația
După ce i-a dat dreptate lui Dragnea, fostul șef al CSM-ului cere să îi fie apărata reputația

După ce i-a dat dreptate lui Dragnea, fostul șef al CSM-ului cere să îi fie apărata reputația

Curtea de Apel București este în fierbere, după decizia de suspendare a completelor de cinci judecptori, de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Judecătoarea Alina Ghica, cea care a pronunțat aceasta sentință a cerut să apărarea reputației de către CSM.

Judecătoarea Alina Ghica a fost membru în CSM și a condus vreme de un an acest for suprem al Justiției. Alina Ghica, spun sursele noastre, ar fi prietenă bună cu Lia Savonea, judecătorul care conduce în prezent CSM.

Scandalul a pornit în momentul în care, prin diferite metode, Alina Ghica a ajuns să judece cererea lui Liviu Dragnea de anulare a tragerii la sorți a completelor de cinci judecători, care judecă apelurile în dosarele în care judecata pe fond se face tot la Înalta Curte de Casație și Justiție. Un exemplu, este Liviu Dragnea care a fost judecat și condamnat în prima instanță și aștepta acum judecarea apelului. Numai că Dragnea a contestat faptul că Inalta Curte de Casație și Justiție nu a respectat legea în momentul în care a fost făcută desemnarea judecătorilor din completul de cinci. În acest război a intrat și Curtea Constituțională care a tranșat conflictul în favoarea lui Dragnea, iar tragerea la sorți a avut din nou loc. Dragnea a contestat din nou la Curtea de Apel București, unde judecătoarea Alina Ghica a intrat în cauză și a dispus, din nou, în favoarea lui Dragnea, și anume anularea tragerii la sorți și suspendarea procedurii până când se va finaliza acest proces.

Anumite surse judiciare au susținut că Alina Ghica a intrat în complet, cu doar două zile înainte de judecarea dosarului, invocând anumite nereguli cu privire la modalitatea prin care judecătorul inițial a fost înlocuit de fosta șefă a CSM.

”Voi solicita luni, 26 noiembrie, Consiliului Superior al Magistraturii să apere nu doar reputația mea, ci mai ales siguranța judecătorilor că suntem liberi să judecăm după probe. Independența sistemului judiciar este esențială într-o societate, indiferent pe cine suntem chemați să judecăm”, a spus Alina Ghica, pentru QMagazine.