La rândul său, Lucian Duță a reamintit episodul în care a introdus taxa clawback în țara noastră și cum a dezvăluit față de Fondul Monetar Internațional afacerile murdare pe care producătorii pharma le făceau în România.

MORȚI contra TAXA de CLAWBACK (1). ISTORIA SECRETĂ a unei afaceri de 350 milioane de euro

La o întâlnire cu reprezentantii pharma si FMI, Duta i-a spus lui Jefrey Franks, reprezentantul Fondului în România, ca domnii de la masa „au furat un miliard de euro de la statul roman si trebuie sa-i dea inapoi”. La intalnire participau cel putin sapte opt reprezentanti ai companiilor de farmaceutice din Romania, a precizat Duță la Realitatea TV.

Nu câți oameni mor, bani contează să iasă! Politicieni și jurnaliști, complicii industriei Pharma în căpușarea banilor Sănătății. CAMPANIA „MEDICUL DE GARDĂ”

Lucian Duță a făcut noi dezvăluiri incredibile, susținând că pe vremea în care a fost președinte al CNSAS, „nu a fost o criza de morfina, a fost doar o criza indusa mediatic. Morfina exista in spitale, insa la nivel comercial nu mai exista morfina, intrucat ei (reprezentanții pharma – n.red.) nu mai voiau sa o dea.”

Cel mai mare bine pentru tara asta l-a facut dl. Franks, in urma intalnirii pe care am avut-o la hotelul Hilton.