Fostul preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, îndeamnă la boicotarea Adunării Naţionale „Moldova Europeană”

Fostul preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, îndeamnă la boicotarea Adunării Naţionale „Moldova Europeană” Sursa foto: INQUAM PHOTOS

Fostul preşedinte al Republicii Moldova, fruntaşul socialist Igor Dodon, îndeamnă moldovenii să boicoteze Adunarea Naţională, organizat de autorităţile de la Chişinău la 21 mai, la iniţiativa preşedintei Maia Sandu.

„Blocul Comuniștilor și Socialiștilor declară că nu va participa la acțiunea de PR a Maiei Sandu și a partidului PAS pe 21 mai curent. Facem apel la toți cetățenii să boicoteze acest eveniment, inclusiv din motive de securitate”, a îndemnat fostul şef al statului, învinuit în patru dosare penale pentru infracţiuni de corupţie.

Argumentele lui Igor Dodon

Fruntașul socialist, fiind un pro-rus convins, a lansat o serie de acuzaţii în adresa guvernării de la Chişinău pentru a-şi justifica iniţiativa de boicotare a evenimentului. „Timp de doi ani, președintele Maia Sandu, majoritatea parlamentară PAS și guvernul țării au demonstrat o incompetență totală, lipsă de profesionalism și incapacitate de a conduce țara. În locul promisiunii de a dezvolta țara ca stat european, democratic și de drept, asistăm la o catastrofă în economie și politica socială, la numeroase fapte de sfidare a Constituției țării, cenzură în mass-media, creșterea corupției, abuzuri din partea poliției”, a declarat Igor Dodon.

În opinia fruntaşului socialist, adunarea preconizată pentru 21 mai reprezintă încercarea de a-și salva ratingurile în scădere, cu implicarea obligatorie a funcționarilor publici și a angajaților din sfera bugetară. Astfel, autoritățile încearcă să ofere curatorilor occidentali o imagine falsă despre sprijinul plenar al integrării europene de către cetățenii moldoveni”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce arată sondajele

Pe de altă parte, ultimul sondaj, făcut public luni, 15 mai, arată că dacă acum ar avea loc alegeri prezidenţiale, majoritatea moldovenilor ar vota din nou pentru Maia Sandu. 25.1% din respondenți au afirmat că au cea mai mare încredere în Maia Sandu, iar 12% au încredere în Igor Dodon. Pe locul trei s-a clasat Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare, acumulând 7.4%.

Sondajele mai arată că, în cazul unui scrutin parlamentar, Partidul Acţiune şi Solidaritate ar acumula cele mai multe sufragii.