Igor Dodon, discurs în limba rusă: „Sunt sigur că trebuie să fim prieteni cu Rusia, nu împotriva Europei. Vom reuși, ai noștri deja sunt aproape”

Igor Dodon, discurs în limba rusă: „Sunt sigur că trebuie să fim prieteni cu Rusia, nu împotriva Europei. Vom reuși, ai noștri deja sunt aproape” Igor Dodon / Sursa foto: INQUAM PHOTOS

Fostul președinte al Republicii Moldova a participat în Găgăuzia, la o întâlnire cu mai mulți cetățeni, unde a declarat că îi așteaptă pe ”ai noștri”.

Prezent în Găgăuzia, la un fel de adunare electorală, Igor Dodon a ținut un discurs în limba rusă, în care i-a îndemnat pe oameni să reziste, deoarece ”ai noștri sunt aprope”.

”Sunt sigur că trebuie să fim prieteni cu Rusia, nu împotriva Europei, dar să fim prieteni cu Rusia pentru că avem nevoie de piața aceasta, avem nevoie de motorină ieftină pentru fermieri, avem nevoie de gaz și energie electrică ieftină. De aceea, vă îndemn să nu renunțați, totul va fi bine. Vom reuși, ai noștri deja sunt aproape”, a declarat Dodon.

Dodon a refuzat să condamne invazia Rusie în Ucraina. De asemenea, nu este pentru prima dată când fostul președinte al Republicii Moldova face declarații considerate ”pro ruse”.

Ne puteți urmări și pe Google News

La o întâlnire cu fermierii, Dodon le-a spus acestora că 80 la sută dintre cerealele produse în Republica Moldova, ajung pe piața rusească.

Mai mult, la o altă întâlnire cu electoratul său, Dodon le-a spus oamenilor că prețurile la carburanți, energie electrică și gaze naturale sunt impuse de Rusia, în funcție de climatul politic de la Chișinău, scrie deschide.md.

Dodon nu își ascunde prietenia cu Putin

De ziua președintelui Federației Ruse, Dodon  a scris un mesaj elogios la adresa lui Putin.

”Vladimir Vladimirovici este un om de stat remarcabil, care și-a câștigat încrederea și un înalt prestigiu internațional, inclusiv în rândul populației țării noastre, după cum o demonstrează numeroase sondaje de opinie. Poporul moldovean apreciază prietenia noastră cu Rusia și onorează tradițiile și valorile noastre comune. Sunt convins că, în pofida provocărilor interne și externe existente, Moldova și Rusia vor depune întotdeauna eforturi pentru cooperare multilaterală și parteneriat strategic”, a scris Dodon.

A fost trimis în judecată pentru corupție

Procuratura Anticorupție l-a trimis în judecată pe Igor Dodon pentru fals și folosirea de înscrisuri false, pentru care riscă o pedeapsă de până la cinci ani.

De asemenea, Dodon a fost arestat la domiciliu, în anul 2022, fiind acuzat de fapte de corupție.

El este acuzat că a primit o finanțare ilegală pentru partidul pe care îl conduce.