Evenimentul Zilei > Sport > Fostul mare boxer Francisc Vaștag DĂ DE PĂMÂNT cu Bute. „A avut meciuri destul de ușoare, nu prea a boxat 12 reprize”
Fostul mare boxer Francisc Vaștag DĂ DE PĂMÂNT cu Bute.  „A avut meciuri destul de ușoare, nu prea a boxat 12 reprize”

Fostul mare boxer Francisc Vaștag DĂ DE PĂMÂNT cu Bute. „A avut meciuri destul de ușoare, nu prea a boxat 12 reprize”

Fostul mare boxer Francisc Vaștag îl sfătuiește pe Lucian Bute să se retragă, după ce fostul campion mondial a pierdut prin KO meciul cu Alvarez.

”Sincer, în locul lui m-aș retrage. El tot mai vrea să boxeze. Inima îi spune că mai poate, tot tânăr se simte, dar realitatea spune că e timpul retragerii. Are 37 de ani. Toți ne doream ca el să-și recâștige centura de campion mondial”, a declarat pentru www.libertatea.ro multiplul campion mondial și european la amatori din anii ’90.

Feri Vaștag, retras din activitate la 29 de ani, a continuat: ”Lucian are o viață sportivă desăvârșită, dar uzura este mai mare. Nu atât de mult la meciuri, cât la antrenamente. El a avut meciuri destul de ușoare, nu prea a boxat 12 reprize, dar sparring-urile cu adversari puternici sunt mult mai solicitante. Repet, eu aș încheia dacă aș fi în locul lui. A muncit destul și a strâns bani”.

Francisc Vaștag este considerat de specialiști cel mai bun boxer amator român, remarcându-se prin loviturile combinate în serie, directele și croșeele în viteză, care i-au adus multe victorii înainte de limită. În anul 2000, a fost numit pentru prima oară antrenor al lotului național de box, unde a activat până la sfârșitului anului 2002, pentru ca la începutul anului 2005 să fie readus la lot ca antrenor coordonator. Tot în anul 2000, i s-a acordat titlul de Maestru Emerit al Sportului și i-a fost decernat Ordinul Național "Serviciul Credincios" în Grad de Cavaler. În noiembrie 2004 a fost ales vicepreședinte al Federației Române de Box.