Fostul guvernator face turism în Deltă. Destinațiile de suflet ale lui Liviu Mihaiu
- Ionel Sclavone
- 2 iulie 2021, 12:53
Amatorii de excursii în Delta Dunării îi pot descoperi frumusețile ascunse, cu ajutorul unui fost guvernator, jurnalistul Liviu Mihaiu.
Fostul guvernator al Deltei Dunării, jurnalistul Liviu Mihaiu, bun cunoscător al zonei, a decis să o promoveze, în continuare, printre amatorii de de turism. Fostul guvernator organizează excursii pentru turiști, în locațiile pe care le-a descoperit în anii petrecuți pe aici.
De altfel, așa își începe și prezentarea pentru cei interesați de excursii, care vor să apeleze la ajutorul său.
„Locurile pe care le vom parcurge împreună sunt, de fapt, marile mele slăbiciuni în «materie de deltă». Mila 23, satul cu cei mai mulți campioni mondiali și olimpici din România, Sf. Gheorghe este cea mai frumoasă împerechere a Dunării cu Marea Neagră (pe malul căreia m-am născut). Letea (vară, în limba rusă) este satul și locul hieratic în care există singura pădure subtropicală din România (cu cai cu tot). Holbina Este o limbă de pământ la doar câteva sute de metir de lacul Razim, în care se țin cupe mondiale de pescuit la știucă. De abia aștept să vă povestesc”, scrie jurnalistul în prezentarea de pe site-ul Descoperă Delta Dunării.
Un program de cinci zile prin cele mai interesante locații din Delta Dunării
Excursia, în locațiile preferate, din Delta Dunării, ale fostului guvernator Liviu Mihaiu, începe în Tulcea, în data de 23 iulie și durează cinci zile, până pe 27 iulie.
Turiștii vor fi convocați în Portul Aval unde vor face cunoștință cu ghidul și conducătorul bărcii care îi va purta pe unul dintre cele mai frumoase trasee din Deltă, spre satul Mila 23, unde vor fi cazați.
„O excursie la apusul soarelui în compania unui bun orator și a unui vin spumant local, va închea ziua într-un mod relaxant”, se arată în prezentare.
În următoarele zile vor fi organizate excursii la Letea - unde, „pentru o expriență unică” se recomandă ca plecarea să fie făcută înainte de răsăritul soarelui – la Sfântu Gheorghe și la Holbina.
În afară de traseele prin unele dintre cele mai interesante locații, Aventura în Delta Dunării mai are și o componentă culinară deosebit de interesantă. Prânzul luat în gospodăriile unor localnici, amestecul de bucătărie ucraineană și românească bazată, în principal, pe pește sunt doar câteva dintre surprizele pregătite.
Turiștii interesați de un sejur în Delta Dunării, în locațiile propuse de Liviu Mihaiu, pot obține mai multe informații pe site-ul menționat mai sus, descoperadeltadunarii.ro. Aici sunt prezentate informații cu privire la program, datele la care se organizează excursiile, costurile acestora, condițiile de participare etc.