Evenimentul Zilei > Justitie > Fostul director adjunct al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării rămâne după gratii. Decizia instanței i-a fost nefavorabilă
Fostul director adjunct al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării rămâne după gratii. Decizia instanței i-a fost nefavorabilă

Fostul director adjunct al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării rămâne după gratii. Decizia instanței i-a fost nefavorabilă

Conform unei decizii luate de Curtea Militară de Apel București, Gherghe Iulian Cristian, fost director adjunct al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării, rămâne în arest.

Iulian Cristian, fost director adjunct al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării (DGIA), va rămâne în arest până la data de 24 iunie. Înalta Curte de Casație și Justiție i-a respins, ca nefondată, contestația formulată împotriva încheierii penale nr.7 din 20 mai 2021 a Curții Militare de Apel Bucureşti, pronunțată în dosarul nr.24/81/2021. Decizia a fost definitivă, fiind pronunţată în Camera de Consiliu, joi, 27 mai 2021, conform justnews.ro.

Fostul director adjunct al Direcției Generale de Informații a Apărării, în continuare după gratii

Anterior, magistrații de la Curtea Militară de Apel au hotărât să admită propunerea formulată de Ministerul Public –Parchetul de pe lângă Curtea Militară de Apel Bucureşti – si au dispus prelungirea măsurii arestării preventive față de inculpatul Gherghe Iulian Cristian, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 26.05.2021 şi până la data de 24.06.2021, inclusiv.

Judecătorii au respins totodată ca nefondată cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar sau cu aceea a arestului la domiciliu, formulată de inculpat, conform sursei citate.

Gherghe Iulian Cristian, fost director adjunct al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării (DGIA), este acuzat de procurori că în luna noiembrie a anului 2018 ar fi sustras suma de aproximativ 180.000 de dolari din banii instituţiei la care lucra.

Gherghe Iulian Cristian, cercetat pentru delapidare

El este cercetat acum pentru delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual și uz de fals. Banii au fost folosiți de Iulian-Cristian Gherghe pentru cumpărarea unui teren și ridicarea unei case în Corbeanca. La bancă ar fi fost folosite două ștampile: una a unității militare și alta cu semnătura șefului DGIA.

Gheorghe Iulian Cristian nu a explicat de ce a sustras banii și i-a ținut aproape un an în seiful personal de la biroul instituției, după care a cumpărat cu ei terenul și casa din Corbeanca. În momentul în care a început ancheta internă la DGIA, Iulian-Cristian Gherghe a început să pună la loc banii, reușind să returneze aproximativ 80% din sumă, apoi s-a pensionat brusc.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: