Evenimentul Zilei > Actualitate > Fostul antrenor al echipei feminine de gimnastică a României, devăluiri incendiare: „Cum să pregăteşti Olimpiada de la Tokio cu o farfurie de mâncare?!”
Fostul antrenor al echipei feminine de gimnastică a României, devăluiri incendiare: „Cum să pregăteşti Olimpiada de la Tokio cu o farfurie de mâncare?!”

Fostul antrenor al echipei feminine de gimnastică a României, devăluiri incendiare: „Cum să pregăteşti Olimpiada de la Tokio cu o farfurie de mâncare?!”

Odată cu revenirea la lotul feminin de gimnastică a antrenorilor Octavian Bellu și Mariana Bitang au apărut și unelșe declarații incendiare venite din interiorul reprezentativei „tricolore”.

Nicolae Forminte, fostul antrenor al echipei feminine, a adus acuzații dure despre modul în care se pregătesc gimnastele din România.

„Cum ai putea să fii din lumea gimnasticii şi să fii mulţumit de situaţia în care se află acest sport acum?! E normal să fiu nemulţumit! Cea mai mare nemulţumire, şi nu numai a mea, ci şi a colegilor mei, Bellu şi Bitang, este că atât timp cât nu se va înţelege că nivelul de salarizare pentru antrenorii care se ocupă de performanţă în gimnastică nu le asigură liniştea cotidiană nu vom mai avea acelaşi nivel de performanţă.

Probabil că vom rămâne şi cu mai puţini antrenori în astfel de condiţii. A încercat ceva Ion Ţiriac şi a şi reuşit cât timp a fost preşedintele COSR şi Romtelecom era sponsor. Pe vremea aceea s-a reuşit acordarea unor burse de excelenţă. Proiectul acela a funcţionat până la Olimpiada de la Beijing. Lucrul bun început de domnul Ţiriac a fost aruncat la groapa cu gunoi. Şi nu este doar în gimnastică. Sau poate pentru unii se poate şi pentru alţii – nu.

Ca să folosesc un termen care acum este la modă, nu poţi să stingi doar mici incendii pentru că aceste mici incendii vor duce la un mare dezastru. Deocamdată sunt doar vorbe… Aud fel şi fel de declaraţii cum că pregătim Olimpiada de la Tokio. Cum să pregăteşti Olimpiada de la Tokio cu o farfurie de mâncare?!”, a mărturisit Forminte pentru Ziarul Ring.