Evenimentul Zilei > Justitie > Fost prefect, acuzat de ucidere din culpă, condamnat cu suspendare
Fost prefect, acuzat de ucidere din culpă, condamnat cu suspendare

Fost prefect, acuzat de ucidere din culpă, condamnat cu suspendare

Magistrații Judecătoriei Medgidia l-au condamnat pe fostul prefect al județului Constanța, Ioan Albu, care fusese cercetat pentru ucidere din culpă și conducere sub influența alcoolului, la trei ani închisoare cu suspendare, dar sentința poate fi atacată în apel.

În afară de condamnarea la închisoare cu suspendare, fostul prefect de Constanța, Ioan Albu (38 de ani), a fost obligat de magistrații din Medgidia să plătească daune morale în valoare de 85.000 de euro, familiei victimei. Soția bărbatului decedat în accidentul de circulație, provocat de fostul prefect,  primește 35.000 de euro, cei doi frați ai victimei vor primi câte 20.000 de euro iar alte rude, 10.000 de euro.

Accidentul a avut loc în seara zilei de 16 februarie 2020, în jurul orei 19,15, pe DN3, între Ciocârlia și Cobadin. Procurorii din Medgidia au informat atunci că ”inculpatul A.I., având o alcoolemie de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, a condus pe drumurile publice din județul Constanţa un  autoturism marca Range Rover, iar în timp ce circula dinspre localitatea Ciocârlia de Sus către comuna  Cobadin, la km. 231+600m, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu autoturismul marca Peugeot, condus regulamentarr, din sens opus, de  numitul T.A”.

În urma accidentului, victima, Aurel Tudor, de 44 de ani, a decedat. Imediat după accident, Ioan Albu a fost internat la Spitalul Municipal Medgidia, cu fractură de stern și alte traumatisme. După externare, fostul prefect a fost arestat la domiciliu, pentru 30 de zile, de judecătorii din Medgidia. Atât procurorii cât și familia victimei au contestat decizia, cerând arestarea șoferului vinovat, însă Tribunalul Constanța a respins contestația. El a rămas arestat la domiciliu și, ulterior, a fost pus sub control judiciar.

Rechizitoriul intocmit de procurorii Parchetului din Medgidia a scos la iveală că, după ce polițiștii l-au dus la spital, având o alcoolemie de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, după o primă recoltare a reieșit un rezultat de 2,45 g/l alcool pur în sânge, iar la a doua recoltare, efectuată după o oră, rezultatul a fost de 2,20 g/l alcool pur în sânge. În timpul anchetei efectuată de procurori, Ioan Albu și-a recunoscut vina și a semnat un acord de recunoașterea a faptei. El a condus județul Constanța în intervalul 2017-2018, sprijinit de PSD.