Evenimentul Zilei > Actualitate > „Fonfleurile” care i-au „omorât” pe Schumacher, Rică și Wesley
„Fonfleurile” care i-au „omorât” pe Schumacher, Rică și Wesley

„Fonfleurile” care i-au „omorât” pe Schumacher, Rică și Wesley

În 2016 au existat trei știri care au anunțat dispariția multiplului campion de Formula 1, a fostului mare portar român și a atacantului brazilian. Din fericire, toate au fost dezinformări.

Fotbalul românesc a fost zguduit, ieri, la primele ore ale dimineții, de o veste dramatică. Wesley Lopes, fost jucător la FC Vaslui și CSMS Iași, a decedat, luni seară, după ce a suferit un atac de cord. Brazilianul este străinul care a marcat cele mai multe goluri în Liga I (65).Fost patron al echipei FC Vaslui, Adrian Porumboiu a vorbit despre unul dintre cei mai importanți „stranieri” care au trecut prin fotbalul nostru. „Dumnezeu să-l ierte, dacă e adevărat! Un talent rar. Era peste Sânmărtean şi Adailton”, a spus omul de afaceri, sub rezerva corectitudinii informației.

„Cineva a făcut o glumă proastă”

După câteva ore de confuzie, în care știrea n-a fost confirmată de prietenii lui Wesley din România, dar nici de presa braziliană, atacantul i-a scris un mesaj pe Facebook lui Lucian Sânmărtean, fostul său coechipier. „Luci, fratele meu, nu sunt mort! Cineva a făcut o glumă proastă. Nu știu cine a făcut asta. Sunt mai bine ca niciodată. Salutări!” Astfel s-a încheiat o poveste sinistră, care a plecat de la un site de limbă arabă. Wesley s-a retras din fotbal și mai joacă doar de plăcere, cu prietenii.

În acest an, alte două știri asemănătoare au făcut furori, dar s-au dovedit a fi doar un „fonfleu”. Termenul face parte din argoul jurnaliștilor și descrie o știre care nu se bazează pe nimic real.

Așadar, în luna mai, un obscur site belgian a anunțat decesul lui Michael Schumacher. Fostul mare campion de Formula 1 traversează o perioadă cumplită după accidentul suferit la schi, la finalul anului 2013, dar este în viață. Siteul respectiv a aruncat știrea în mediul on-line, doar pentru a-și mări traficul.

În această vară, comentatorul unei televiziuni de sport a anunțat dispariția lui Rică Răducanu. Totul s-a clarificat repede, fostul mare internațional fiind binemersi. Jurnalistul a explicat ulterior că a fost „intoxicat” de un telespectator, pe Facebook. 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: