Fondul de Garantare al Asigurărilor are regulament de funcționare

Fondul de Garantare al Asigurărilor are regulament de funcționare

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat astăzi regulamentul de organizare şi funcţionare a Fondului de Garantare a Asigurărilor și politica de recrutare şi selecţie pentru ocuparea posturilor din structura organizatorică a Fondului, a comunicat ASF.

În contextul solicitării, de către ASF, a falimentului societății Astra Asigurări, Fondul de Garantare a Asigurărilor  este instituția care va trebui să achite despăgubirile solicitate de asigurații Astra sau ca urmare a daunelor produse de aceștia. 

Totodată, Consiliul ASF a aprobat procedura privind agrearea şi selecţia practicienilor în insolvenţă în scopul participării acestora în cadrul procedurii de faliment a unei societăţi de asigurare. Membrii Consiliului ASF au audiat şi raportul privind evoluţia pieţei de asigurări în primul semestru al acestui an. 

Piraeus Asigurări, acționar semnificativ al ATE Insurance

Ne puteți urmări și pe Google News

În cadrul şedinţei a mai fost aprobată intenţia Piraeus Bank SA - Grecia de a deveni acţionar direct semnificativ la asigurătorul Ate Insurance Romania SA. 

Totodată, au fost aprobate retragerea de la tranzacţionarea pe piaţa Rasdaq şi radierea din evidenţele ASF a acţiunilor societăţilor: Ecopack SA Ghimbav, Bucovina Turism Severin SA Suceava, Bucureşti Turism SA, Comat Olt SA Slatina, Dumbrava SA Fălticeni, Zarea SA Bucureşti, SIFI CJ Agro SA, Socot SA Tg. Mureş, SIFI BH Est SA Bucureşti, Panmont SA Piatra Neamţ, PIM SA Sibiu şi Taxi Service Titan SA Bucureşti. 

Consiliul ASF se întruneşte în fiecare săptămână pentru a decide asupra măsurilor care trebuie adoptate pentru buna funcţionare şi pentru supravegherea eficientă a pieţelor financiare non-bancare, a participanţilor şi operaţiunilor pe aceste pieţe.