Evenimentul Zilei > Actualitate > Focuri de armă la granița cu România. Intervenția polițiștilor
Focuri de armă la granița cu România. Intervenția polițiștilor

Focuri de armă la granița cu România. Intervenția polițiștilor

Focuri de armă pentru oprirea a trei egipteni care voiau să intre ilegal în România

Polițiștii de frontieră timişoreni au depistat trei cetăţeni din Egipt, care vreau să intre ilegal în România, din Serbia. Oamenii legii au tras focuri de armă pentru oprirea migranţilor, în apropierea localităţii Valcani, potrivit AGERPRES.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Timişoara, Petre Nicola, cei trei au fost descoperiţi în timpul unei misiuni de supraveghere a frontierei de stat, efectuate luni după-amiază de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Sânnicolau Mare.

„Pentru oprirea acestora, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind executate două focuri de armă în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, moment în care cele trei persoane au fost reţinute şi conduse la sediul PF pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele în cauză sunt trei bărbaţi din Egipt, cu vârste cuprinse între 19 şi 34 de ani”, a declarat Petre Nicola.

Sunt efectuate cercetări pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat, cei trei urmând să fie predaţi lucrătorilor din cadrul Centrului Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţi de Azil Timişoara, deoarece au solicitat o formă de protecţie a statului român.