Editura Evenimentul si Capital

Focul care ar trebui să-i cuprindă și pe Dragnea, și pe Firea, și pe Taica Lazăr, deopotrivă cu toți cei care se bucură de chilipir. Editorial de Simona Ionescu

Autor: | | 6 Comentarii | 10649 Vizualizari

Vipia care mistuie PSD acum din interior, de când Gabriela Firea, primar general al Capitalei și lider suprem al partidului în organizațiile București și Ilfov, se războiește cu Binomul Liviu Dragnea- Carmen Dan, lideri și mai supremi ai PSD decât răzvrătita, pare că a acaparat interesul întregii societăți. Articolele despre acest subiect înregistrează cele mai multe citiri, televiziunile fac rating atunci când abordează această temă. Politicienii și capii din instituțiile statului sunt și ei preocupați, încercând să se orienteze ce tabără să susțină.

Celelalte probleme sociale sunt derizorii, nu prea interesează multă lume, spre bucuria celor care ar trebui să dea socoteală. Ei, bine, pentru că tot a început școala și am aflat că mii de locații nu au autorizație sanitară sau de securitate pentru incendiu, mi-am zis că vipia politică nu se compară cu riscul ca focul să ne mistuie copiii în școli sau în grădinițe, și mi-am amintit că incendiul de acum câteva zile, din sectorul 5 al Capitalei, are în spate o caracatiță administrativă de proporții, care include funcționari publici și așa-zis dezvoltatori imobiliari, tolerată din varii motive de primarii și viceprimarii care s-au succedat. Despre grozăviile astea nu i-am auzit enervați nici pe Dragnea, nici pe Firea, nici pe Carmen Dan, ai cărei polițiști ar fi trebuit să-i spulbere pe cei care construiesc imobile fără autorizații și să-i depisteze pe funcționarii primăriilor care fac parte din rețea.

Despre blocul care a fost mistuit de incendiu în sectorul patronat de primarul Daniel Florea ați citit sau ați văzut imagini la televizor. Locatarii a 54 de apartamente se jeluiau că au rămas pe drumuri fiindcă locuințele lor nu au fost asigurate, că blocul nu are autorizație de construire și nici aviz de la Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), că ei n-au acte de vânzare-cumpărare cu proprietarul blocului, deși i-au dat avans și plătesc rate.

”În evidenţele instituţiei noastre nu a fost identificată vreo solicitare din partea proprietarului/beneficiarului pentru obţinerea avizului de securitate la incendiu”, ne-a transmis ISU. Adică, spun pompierii, dacă escrocul de proprietar nu a cerut aviz, o puteau face beneficiarii locuințelor, ca să intre în ilegalitate și să nu se trezească în situația de acum, când au rămas și păcăliți, și fără case, și cu banii luați.

Beneficiarii, ce s-au crezut proprietari de apartament luat pe chilipir (circa 25.000 de euro, declara o locatară, la tv), nu s-au înghesuit să reclame pe la primărie, poliție, parchet, pompieri că vânzătorul Ilie Ioniță le-a luat banii, dar nu le-a făcut acte pe casă. Nu aveau contracte pentru electricitate, fiindcă furnizorul a cerut un dosar în regulă al blocului ridicat în 2013, pe vremea primarului Vanghelie, fără autorizație de construcție. Ioniță a tras sfori, a deschis uși și a branșat blocul la curent pe organizare de șantier. O chestie ilegală, dar cine să o observe din primăria condusă de Marian Vanghelie și apoi de Daniel Florea? Locatarii, mucles. S-a descurcat fiecare pe barba lui cu apa și gazul, fiindcă s-au făcut individual contractele cu furnizorii. S-au bucurat, probabil, că nu plătesc taxe și impozite pentru locuință, ignorând complet riscul.

Domnul primar al sectorului 5, Daniel Florea, ar fi trebuit ca până la ora asta să aibă concluziile unei anchete administrative, căci actele blocului sunt în primăria sa, la Serviciul Urbanism și la Departamentul Inspecția în construcții de la Poliția locală. Ar fi trebuit să anunțe și niște demiteri.

Primele imagini din interior noii Catedrale! Altar poleit in aur, fantani arteziene, lifturi de 105.000.000 euro!

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI