Evenimentul Zilei > Actualitate > Focar de COVID 19 într-un spital din Prahova. Autoritățile sunt în alertă
Focar de COVID 19 într-un spital din Prahova. Autoritățile sunt în alertă

Focar de COVID 19 într-un spital din Prahova. Autoritățile sunt în alertă

În urma testării, 21 de persoane, pacienţi şi angajaţi ai Spitalului de Psihiatrie Voila din Câmpina, au fost depistate pozitiv la testul de coronavirus.

 

Dintre persoanele infectate, 21 au fost confirmate într-o secţie a Spitalului de Psihiatrie Voila, acolo unde DSP Prahova a descoperit în această săptămână un focar de infecţie.

În primă fază, a fost vorba de 13 angajaţi, ulterior, după testarea întregului personal şi a pacienţilor, au mai fost înregistrare confimări cu SARS-CoV-2 la 16 pacienţi şi alţi cinci angajaţi. Potrivit unor surse medicale, virusul a fost adus în spital după ce o asistentă medicală s-a întros la serviciu din concediu. Aceasta a prezentat simptome, s-a testat voluntar, iar rezultatul a confirmat suspiciunea.

Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul judeţului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 1940 de persoane. Dintre acestea, 2351 au fost declarate vindecate şi externate, iar 82 au decedat, scrie RomâniaTV.

Conform informaţiilor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Prahova, ultimele decese asociate COVID-19 au fost înregistrate în rândul a trei persoane (două de sex feminin, cu vârstele de 67 şi 70 de ani, şi una de sex masculin, cu vârsta de 60 de ani). Toate prezentau comorbidităţi. Potrivit ultimelor raportări, în spitalele din judeţ, unde sunt trataţi bolnavi COVID-19, în secţiile de Terapie Intensivă, sunt internaţi 26 de pacienţi, dintre care 19 sunt ventilaţi.

Grupul pentru Comunicare Strategică arată, în bilanțul pentru ultimele 24 de ore, că alte 1.295 de persoane au fost depistate pozitiv la testul Covid -19. Numărul testelor efecuate a fost de 22.767.
Până astăzi, 31 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 50.886 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

27.007 pacienți au fost declarați vindecați și 4.433 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.295 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.