Evenimentul Zilei > Actualitate > Focar Covid-19. Consulatul României la Chișinău a fost închis
Focar Covid-19. Consulatul României la Chișinău a fost închis

Focar Covid-19. Consulatul României la Chișinău a fost închis

Activitatea cu publicul a Secţiei consulare a Ambasadei României la Chişinău îşi restricţionează activitatea cu publicul în perioada 24 noiembrie-4 decembrie 2020 în urma confirmarii unor cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 printre angajaţii săi.

În consecință, activitatea de lucru cu publicul va fi restricționată până pe 4 decembrie.

„Vă asigurăm că toate serviciile consulare vor fi reprogramate, cu prioritate, la o dată ulterioară. Măsura suspendării activităţii Secţiei consulare este luată pentru a preveni o posibilă răspândire a virusului în rândul solicitanţilor de servicii consulare şi al personalului”, se menţionează în comunicatul de luni al Ambasadei României la Chişinău.

Misiunea diplomatică română subliniază că va informa cu privire la reluarea activităţii Secţiei consulare cu publicul prin intermediul site-ului şi al paginii de Facebook a ambasadei, se mai arată în comunicat.

Iată ce scrie pe pagina de Facebook a Ambasadei României în Republica Moldova:

„ANUNȚ IMPORTANT PENTRU
SOLICITANȚII DE SERVICII CONSULARE
Având în vedere faptul că, la nivelul Secției consulare a Ambasadei României la Chișinău, există cazuri confirmate de infectare cu noul Coronavirus, activitatea de lucru cu publicul va fi restricționată în perioada 24 noiembrie – 4 decembrie 2020.

Vă asigurăm pe această cale că toate serviciile consulare vor fi reprogramate, cu prioritate, la o dată ulterioară.
Măsura suspendării activității Secției consulare este luată pentru a preveni o posibilă răspândire a virusului în rândul solicitanților de servicii consulare și al personalului.

Ambasada României la Chișinău va comunica, prin intermediul site-ului misiunii și a paginii de Facebook, cu privire la reluarea activității de lucru cu publicul.

Vă mulțumim pentru înțelegere”!

 Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu  a deschis reuniunea Consiliului Guvernator al Comunității Democrațiilor

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a deschis luni, 23 noiembrie 2020, cea de-a 32-a reuniune a Consiliului Guvernator al Comunității Democrațiilor (CoD), desfășurată în perioada 23-24 noiembrie 2020, în sistem de videoconferință, în contextul exercitării Președinției române a Comunității Democrațiilor. În deschiderea reuniunii au mai luat cuvântul, de asemenea, Secretarul General al CoD Thomas Garrett și Președintele Consiliului pentru Relații Externe din SUA Richard Haass.

În discursul său, șeful diplomației române a subliniat principalele activități derulate în prima jumătate a mandatului României de Președinție a CoD, în perioada septembrie 2019 – septembrie 2021, care au urmărit, cu precădere, implementarea priorităților asumate – promovarea democrației pe plan global, facilitarea implicării tinerilor în procesele democratice și relația dintre procesele democratice și tehnologia informației.