"Așa cum am relevat în raportul publicat pe marginea consultărilor în baza Articolului IV, publicat la începutul acestui an, politica fiscală trebuie să aibă ca scop reducerea graduală a deficitului bugetar. Este nevoie de măsuri de consolidare pentru a reduce deficitul până la ținta pe termen mediu de 1,5% din PIB. La fel de important, politica fiscală trebuie să se bazeze pe măsuri de mare calitate. Considerăm că este foarte important ca toate măsurile să fie subiectul unui studiu minuțios de impact și să evite volatilitatea inutilă pentru gospodării și firme", a declarat Hajdenberg, potrivit Agerpres.ro.

Guvernul a aprobat prin modificarea Codului Fiscal o serie de măsuri privind impositul pentru IMM-uri, impozitul pe venit și contribuțiile sociale. Actul normativ a dus la majorarea de la 500.000 de euro la un milion de euro a plafonului pentru ca o companie să fie considerată microîntreprindere, care va plăti un impozit de doar 1% pe veenituri, față de 16% pe pofit.

În România sunt 450.000 de firme care au o cifră de afaceri de sub un milion de euro, a estimat ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa.