Evenimentul Zilei > Economie > FMI, alături de Grecia!
FMI, alături de Grecia!

FMI, alături de Grecia!

Participarea Fondului Monetar Internațional la negocierile privind acordarea celui de-al treilea pachet de asistență financiară pentru Grecia este completă.

Anunțul a fost făcut de un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, Mina Andreeva, dezmințind informațiile privind neimplicarea FMI în sprijinirea Atenei, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Discuțiile privind noul program sunt în derulare 'fiind prezenți reprezentanții FMI, care participă integral la negocierile de la Atena', le-a declarat jurnaliștilor din Bruxelles Mina Andreeva. Oficialul a adăugat că poziția FMI este neschimbată iar această abordare 'este pe deplin compatibilă cu agenda UE', care implică un acord privind al treilea pachet de asistență financiară pentru Grecia și apoi discuții privind reducerea datoriei țării.

Prima rundă a discuțiilor la nivel tehnic între reprezentanții Greciei și cei ai creditorilor internaționali privind al treilea pachet de asistență financiară a început marți și ar urma să se încheie vineri, susțin sursele. Parlamentul Greciei a adoptat două pachete de reformă, ca parte a condițiilor impuse de creditorii internaționali în schimbul asistenței financiare de 86 miliarde de euro (94 miliarde de dolari).

Una dintre condițiile impuse Greciei de creditori în schimbul celui de-al treilea pachet de asistență financiară este înființarea unui Fond de privatizare în valoare de 50 de miliarde de euro (54,8 miliarde de dolari).