Evenimentul Zilei > Actualitate > Florin Segărceanu: „Hănescu îl poate bate pe Nalbandian”
Florin Segărceanu: „Hănescu îl poate bate pe Nalbandian”

Florin Segărceanu: „Hănescu îl poate bate pe Nalbandian”

Fostul jucător de tenis Florin Segărceanu mizează pe perechea Hănescu-Tecău, dar şi pe faptul că liderul echipei noastre va prinde o zi mare.

Echipele Argentinei şi României se luptă începând de astăzi şi până duminică, la Buenos Aires, pentru calificarea în sferturile de finală ale Cupei Davis. "Balul" va fi deschis de David Nalbandian şi de Adrian Ungur, care se vor înfrunta astăzi, de la ora 16.00 (în direct la TVR 2). În următoarea partidă a zilei se întâlnesc Juan Monaco şi Victor Hănescu.

Argentina şi România s-au mai întâlnit până acum o singură dată. În perioada 9-11 iulie 1981, tricolorii au înfruntat "pumele", la Timişoara, în "sferturi". În prima zi, Andrei Dârzu şi Florin Segărceanu au pierdut fără drept de apel, în trei seturi, în faţa jucătorilor Guillermo Villas, respectiv Jose Luis Clerc. La dublu, Segărceanu şi Dârzu i-au învins pe adversarii din prima zi, dar în confruntările decisive, Florin Segărceanu nu i-a putut rezista lui Villas, astfel că victoria lui Andrei Dârzu, obţinută în ultimul joc, prin abandon, în faţa lui Clerc n-a mai contat decât pentru palmares.

Argentina a ajuns în acel sezon până în finala Cupei Davis, pe care a pierdut-o în faţa SUA. Sud-americanii au mai jucat de două ori cu Salatiera pe masă, în 2006 şi în 2008, fără a reuşi să învingă vreodată. România se laudă şi ea cu trei finale de Cupa Davis, disputate însă cu mult timp în urmă: 1969, 1971 şi 1972.

"Argentinienii aveau echipă bună şi atunci, în 1981"

Argentina este cotată ca mare favorită în partida cu România. Dincolo de avantajul terenului propriu, echipa sud-ame ricană are nu mai puţin de şapte tenismeni clasaţi în primii 100 în ierarhia mondială. Anul trecut, "pumele" au ajuns până în semifinalele Cupei Davis, unde au fost învinse de Franţa. Asta în condiţiile în care echipa României obişnuieşte de o bună bucată de timp să se bată doar pentru menţinerea în Grupa Mondială a competiţiei.

"Doar la dublu cred că suntem favoriţi", a declarat ieri, pentru EVZ, fostul tenismen Florin Segărceanu. "Confruntarea cu Argentina este foarte dificilă pentru România. Lotul sud-americanilor este mult mai experimentat faţă de al nostru. În plus, este foarte greu de jucat tenis în ţările sud-americane, publicul de acolo se comportă aproape la fel ca pe stadioanele de fotbal şi e foarte dificil să te concentrezi în aceste condiţii. Ştiu asta din proprie experienţă, fiindcă am jucat şi eu pe acolo. Dar, cine ştie, poate producem o surpriză! Dacă prinde o zi bună, Victor Hănescu îl poate învinge pe David Nalbandian", ne-a mai spus fostul tenismen.

Florin Segărceanu a rememorat şi meciul pe care el şi Andrei Dârzu l-au disputat cu argentinienii în 1981: "Ţin minte că am jucat atunci pentru prima dată pe un teren rapid, construit doar cu o lună în urmă. Am reuşit să câştigăm doar la dublu şi în ultimul meci, care nu mai conta. Argentinienii aveau echipă bună şi atunci, în 1981, erau în primii cinci din lume".

"Cine ştie, poate producem o surpriză! Dacă prinde o zi bună, Victor Hănescu îl poate învinge pe Nalbandian.",
FLORIN SEGĂRCEANU, fost tenismen şi căpitan nejucător în echipa de Cupa Davis

ŢINTAR

Programul jocurilor

ASTĂZI, ora 16.00, TVR 2

 • David Nalbandian – Adrian Ungur
 • Juan Monaco – Victor Hănescu

MÂINE, ora 16.00, TVR 2

 • Eduardo Scwank / Juan Chela – Victor Hănescu / Horia Tecău

DUMINICĂ, ora 16.00, TVR 2

 • David Nalbandian – Victor Hănescu
 • Juan Monaco – Adrian Ungur


GRUPA MONDIALĂ

Programul complet al meciurilor din turul I

 • Serbia – India
 • Suedia – Rusia
 • Cehia – Kazahstan
 • Argentina – România
 • Chile – SUA
 • Belgia – Spania
 • Croaţia – Germania
 • Austria – Franţa

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: