Florin Cîțu acuză inepțiile care se spun în spațiul public, despre criza din România. Mesaj tăios al fostului premier

Florin Cîțu acuză inepțiile care se spun în spațiul public, despre criza din România. Mesaj tăios al fostului premierSursa foto: EEC-Razvan Valcaneantu

Florin Cîţu s-a săturat de inepțiile despre economie, preţuri şi dobânzi pe care le spun diverse persoane publice. Cu toate astea, liberalul a recunoscut că inflația și dobânzile vor crește în continuare.

Florin Cîţu s-a arătat deranjat de inepțiile spuse despre economie, preţuri şi dobânzi. Acesta a precizat că inflaţia rămâne mare și că dobânzile vor continua să crească. Cu toate astea, liberalul nu înțelege de ce nimeni nu își asumă nimic.

„Multe inepţii astăzi în spaţiul public despre economie, preţuri, dobânzi etc. Nimeni nu îşi asumă nimic. Două lucruri certe: 1. Inflaţia rămâne mare mult timp şi are cauze interne. 2. Dobânzile vor continua să crească”, a scris Florin Cîţu.

El a adăugat că „cheltuielile de la buget cu dobânzile pot ajunge în 2022 la cel mai mare nivel din istorie - aproape 2% din PIB (în jur de 30 de miliarde de lei)”.

Florin Cîtu, despre supraimpozitarea contractelor part-time

Florin Cîțu este deranjat și de dispariția locurilor de muncă. Liberalul consideră că guvernul trebuie să elimine supraimpozitarea contractelor part-time urgent. „Peste 100 000 de persoane au rămas fără un loc de muncă după ce a fost reintrodusă supraimpozitarea contractelor part-time. Efect previzibil despre care am avertizat. Acesta este și motivul pentru care alături de colegii liberali am eliminat în 2020 supraimpozitarea contractelor part-time introdusă de guvernele PSD.

Sursa foto: Razvan Valcaneantu/EEC

Având în vedere aceste date cred că guvernul trebuie să elimine această taxa urgent. Nu mai este nevoie de alte analize, datele arată că am avut dreptate”, a transmis Forin Cîțu pe Facebook.

Mai mult, Florin Cîţu a indicat şi cine deţine soluţiile pentru revenirea la o inflaţie mică şi la dobânzi mici în România: Banca Naţională şi Ministerul Finanţelor. „BNR recunoaște că a scăpat inflația de sub control. Urmează dobânzi mai mari și o rată a inflației cu două cifre până în 2024 cel puțin.

BNR confirmă că cel puțin 65% din rata inflației se datorează factorilor interni (așa cum am tot spus). BNR influențează CORE2-inflația de bază”, a scris Cîțu. Prețurile alimentelor și ale facturilor au afectat românii, iar autoritățile caută soluții.