Evenimentul Zilei > Actualitate > Florin Câțu este convins că Guvernul PNL – UDMR va trece de Parlament. Premierul desemnat Nicolae Ciucă este însă rezervat
Florin Câțu este convins că Guvernul PNL – UDMR va trece de Parlament. Premierul desemnat Nicolae Ciucă este însă rezervat

Florin Câțu este convins că Guvernul PNL – UDMR va trece de Parlament. Premierul desemnat Nicolae Ciucă este însă rezervat

PNL a decis, vineri, listă de miniștri cu care va merge în Parlament. Și programul de guvernare a fost aprobat în ședința liberalilor. Mai mult liderul partidului, Florin Cîțu, este convins că Guvernul Nicolae Ciucă va primi votul parlamentului. Premierul desemnat este însă mai realist.

„Acest guvern va trece, veți vedea. E un guvern care poate să guverneze România, are soluții pentru perioada următoare. Social-democrații au spus că nu s-a luat o decizie, ci urmează să se ia o decizie în perioada următoare.”, a spus sigur pe sine Florin Cîțu.

Declarația sa a stârnit hohote de râs în rândul jurnaliștilor prezenți la conferința de presă. Este de notorietate faptul că USR și PSD au anunțat răspicat că nu vor vota un guvern minoritar.

„Așa cum arată situația, guvernul nu are șanse să treacă, dar parlamentarii mai au timp de reflecție”

Mai echilibrat în declarații a fost premierul desemnat, Nicolae Ciucă care a admis că „am constatat că nu vom ajunge la o majoritate”. El a declarat că nu doreşte să îşi depună mandatul şi că va merge până la capăt.

„Nu am să îmi depun mandatul. Așa cum arată cifrele, guvernul nu are șanse să treacă. A fost destul de multă inflexibilitate în negociere, am constatat că nu vom ajunge la o majoritate. Ținând cont de situația în care ne găsim, am hotărât să merg cu programul de guvernare și cabinetul în Parlament pentru că mai este timp până miercuri, e timp de reflecție pentru fiecare parlamentar.”, a afirmat, realist, Nicolae Ciucă.

Cine sunt miniștrii Guvernului Ciucă

„Am supus dezbaterii şi am aprobat programul de guvernare şi lista de miniştri din Cabinetul Ciucă. Lista de miniştri a fost aprobată cu o singură abţinere, programul de guvernare a fost aprobat în unanimitate”, a spus Cîţu, la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL.

FINANȚE: Dan Vîlceanu
TRANSPORTURI: Marcel Boloș
INTERNE: Lucian Bode
JUSTIȚIE: Alina Gorghiu
EXTERNE: Bogdan Aurescu
APĂRARE: Cătălin Predoiu
ENERGIE: Virgil Popescu
ECONOMIE: Florin Roman

AGRICULTURĂ: Mircea Fechet
CERCETARE: Robert Sighiartău
SĂNĂTATE: Nelu Tătaru
MUNCĂ: Raluca Turcan
EDUCAȚIE: Sorin Cîmpeanu
CULTURĂ: Bogdan Gheorghiu
DEZVOLTARE: Cseke Attila
SPORT: Novak Eduard
FONDURI EUROPENE: Hegedus Csilla
MEDIU: Tánczos Barna