Florin Călinescu, verdict cu privire la intrarea României în Schengen: Nu intrăm. E mâna Moscovei. Austria e oficina Rusiei

Florin Călinescu, verdict cu privire la intrarea României în Schengen: Nu intrăm. E mâna Moscovei. Austria e oficina Rusiei Florin Călinescu. Sursa foto: Pro TV

Florin Călinescu a făcut câteva comentarii cu privire la intrarea României în spațiul Schengen. Realizatorul TV a dat un verdict tranșant spunând că Austria face jocul Rusiei şi nu va dori niciodată ca România să fie în Schengen.

Actorul și realizatorul de televiziune Florin Călinescu a vorbit despre situația României în raport cu spațiul de liberă circulație. În opinia sa, nu vom intra niciodată în Schengen deoarece „Austria e oficina Rusiei, pe faţă”.

Reamintim faptul că Austria și-a menținut poziția și a blocat aderarea României la Schengen, votând împotrivă în Consiliul JAI de la Bruxelles. Un vot împotrivă a venit și din partea Olandei, care anunțase că aceasta va fi poziția sa, însă nu pentru a bloca România, ci pentru a se opune aderării Bulgariei. Tot atunci Croația a primit un vot pozitiv intrând în spațiul Schengen.

Apropo de România - în Schengen sau în afară de Schengen?

Florin Călinescu a răspuns la această întrebare spunând că Austria nu va renunța la opoziția față de primirea țării noastre în Schengen.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Pentru mine, chestiunea asta nu contează, pentru că pe mine nu m-a oprit nimeni, de aici până la Paris și înapoi. Dar este o bătaie de joc vizavi de această țară … ifosele țării ăleia de pensionari (Austria) … Și e evident că este mâna Moscovei acolo, pentru că Austria nu a încetat să fie o oficină rusească pe față”, a spus Călinescu în emisiunea lui Răzvan Dumitrescu.

Întrebat despre recenta vizită a ministrului austriac de Externe, Florin Călinescu a avut o reacţie dură, considerând că toată acţiunea a fost doar praf în ochi.

„Astea sunt încercări, pentru proști, ale ăstora de la putere, să zică: Bă, l-am chemat aici. Dar ăla, cum s-a dat jos din avion, a zis: Bă, mâncăm ceva și după aia plec! Să nu credeți că, gata, m-am răzgândit. Nu”, a declarat Florin Călinescu

Nu doar Austria are interes ca România să nu intre în Schengen

„Austria, Ungaria, Serbia – mă rog, Serbia nu contează deocamdată, deși ar vrea – sunt într-o prietenie (…) Olanda nu e într-o prietenie cu Moscova, dar ar vrea să controleze toată Dunărea. Simplu: vrea să controleze, de la Constanța până la Rotterdam, tot canalul, toată șoseaua de mărfuri”, mai spune actorul.

Şi continuă: „Repet, nici tu cred că nu ai simțit că ești sau că nu ești în Schengen. Dar cozile de tiruri și transportul și transportatorii (blocați) ... astea sunt o bătaie de joc. Asta ar fi povestea, dar de ce să ne căinăm noi despre Schengen, când România se bazează pe podul ăla al prieteniei către Giurgiu?

Avem un poduleț pe la Calafat sau nu știu pe unde... Bă, dar trece pe el cineva? De ce toată tevatura se face pe pe nenorocitul ăsta de (pod Giurgiu -) Ruse? Ar fi trebuit, cu frații noștri sârbi și bulgari, să facem vreo 50 de poduri. Au făcut ăia, pe sub Marea Nordului, 14 kilometri. Nu putem să facem, dracului, și noi o gaură pe sub cutare...?”, a concluzionat Florin Călinescu, potrivit antena3.ro.