Într-una dintre puținele înregistrări apărute cu generalul Florian Coldea, se observă că acesta prezintă gesturi involuntare și necontrolate atunci când atenția publică este cu ochii pe el. Ridicatul brusc al sprâncenelor la intervale neregulate de timp, aruncarea capului într-o parte, încruntări dese, dar și scrâșnituri din maxilar, sunt doar câteva dintre ticurile care-și fac loc pe fizionomia generalului SRI, relatează luju.ro.  

Nervozitatea accentuată a lui Coldea este evidențiată și de ridicatul brusc al umerilor, precum și clătinatul nervos al corpului.


Florian Coldea prezent, în martie 2016, la bilanțul SRI

Filmările recente cu Florian Coldea arată cum la fiecare eveniment la care participă, acesta nu își poate controla aceste mișcări involuntare ale corpului, ele fiind din ce în ce mai dese și mai deranjante.

Totodată, aceste ticuri nervoase pot ascunde și o eventuală problemă de sănătate, dar acest lucru nu a fost cofirmat până în momentul de față în presă, fapt ce poate sugera că generalul dispune de o stare de nervozitate continuă. Acest lucru se poate datora și funcției înalte pe care Coldea o ocupă.

Și procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Koveși, pare să aibă ticuri nervoase atunci când iese în spațiul public. Șefa Direcției Naționale Anticorupție își mișcă necontrolat picioarele în momentul în care este agitată.

Laura Codruța Kovesi, interviu la CSM pentru reînvestirea în funcție. Șefa DNA își mișcă necontrolat și continuu picioarele

Generalul Florian Coldea a fost suspendat de către Eduard Helvig, în urma dezvăluirilor lui Sebastian Ghiță. Anunțul a fost făcut de către SRI în seara zilei de joi.

Serviciul Român de Informații a avut prima reacție oficială după dezvăluirile lui Sebastian Ghiță. Serviciul Român de Informații a avut prima reacție oficială după dezvăluirile lui Sebastian Ghiță. În cea de-a șapte înregistrare video, publicată miercuri seara de România TV, fostul deputat a povestit cum își petrecea vacanțele cu adjunctul SRI, Florian Coldea. Ghiță a mai spus că Iohannis este prizonierul lui Coldea şi lui Kovesi și că președintelui îi e frică ”de ce dosare îi pot face doamnei Carmen Iohannis”. După săptămâni de tăcere, SRI a trimis un comunicat în care anunță suspendarea lui Coldea.

Cel care îi va prelua atribuțiile lui Florian Coldea este Eduard Helvig.