Evenimentul Zilei > Social > Florea, românul care a inventat salutul ce sfidează coronavirusul. Cum s-a ajuns aici?
Florea, românul care a inventat salutul ce sfidează coronavirusul. Cum s-a ajuns aici?

Florea, românul care a inventat salutul ce sfidează coronavirusul. Cum s-a ajuns aici?

Un bătrân din judeţul Iaşi a „inventat” salutul anticoronavirus, iar gestul său a fost preluat pe întreg mapamondul.

Asta susţin jurnaliştii cotidianului Bună ziua Iaşi, care au realizat recent un interviu cu soţii Constantin și Viorica Florea, din satul Cucuteni, comuna Lețcani.

„Mi-am dat seama, pornind de la acest virus care circulă acum, că decât să ne apropiem și să dăm noroc, putem face și un astfel de gest”, a spus bărbatul în vârstă de 78 de ani.

Totul a pornit în zilele dinaintea Paștilor, când de membrii Asociației „Farmecul Vieții” și militarii Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt”, i-au vizitat pe cei doi pensionari pentru a le alimente.

În semn de mulțumire, Constantin Florea a făcut gestul care a fost preluat de militarii ieșeni și apoi dus mai departe în teatrele de operații din străinătate.

Împreunarea mâinilor deasupra capului reprezintă nu doar mulțumire, ci a ajuns și simbol al unității”, arată sursa citată.

„Dumnealui a devenit un simbol al unității. Am postat fotografia cu domnul Florea, iar lucrurile au ajuns mai departe.

Este un simbol care a unit o planetă întreagă, un simbol care a pornit de la Iași și a ajuns până în Afganistan.

Prin acest gest a reușit să unească o lume întreagă într-o clipită. Ne bucurăm că totul a plecat de la Iași și că am contribuit și noi la acest lucru”, a spus Georgiana Dobre, președintele asociației.