Declaraţie şoc a Floarei Alesu în dosarul în care este judecat Liviu Dragnea. „Pot să răsuflu uşurată după 7 ani de coşmar”

Declaraţie şoc a Floarei Alesu în dosarul în care este judecat Liviu Dragnea. „Pot să răsuflu uşurată după 7 ani de coşmar”

Directorul executiv al DGASPC Teleorman, Floarea Alesu, a spus, luni, în faţa magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie că poate răsufla uşurată „după 7 ani de coşmar”. Alesu este judecată în acelaşi dosar în care îl vizează şi pe liderul PSD, Liviu Dragnea.

 

„Pot să spun că pot să răsuflu uşurată după 7 ani de coşmar, în care mi-am sacrificat cariera profesională. Am recunoscut faptele încă din momentul în care am aflat că cele două angajate nu veneau la serviciu. Ce puteam să fac? Atunci nu puteam să fac altceva. Ce s-a spus în instanţă m-a surprins ca specialist. Cum poţi să spui că eşti pe o funcţie de conducere şi nu ai atribuţii? Cum s-a putut spune că eu ca director nu am discutat cu preşedintele Consiliului Judeţean? Cum? Vă imaginaţi că le păstrăm pe funcţii? Ce avantaje aş fi avut eu? De ce credeţi că am chemat-o pe Anisa Niculina Stoica şi nu am chemat-o şi pe Adriana Botorogeanu. Sunt pensionară, mi-am ratat cariera. Sunt singura care nu mai lucrează în instituţie. Nu a fost simplu să conduc o instituţie cu un salariu de 2.000 lei. Trebuia să ştiu tot. Erau comisii pentru cercetare disciplinară. Mi s-a cerut să fac şi am făcut. Îmi pare rău de cariera mea. Am muncit şi am vrut să demonstrez copilului meu, să îi demonstrez să fie mândră de mine", a declarat Floarea Alesu, în ultimul cuvânt în faţa instanţei.

De asemenea, Adriana Botorogeanu, o altă angajată la DGASPC Teleorman, i-a rugat pe judecători să aibă clemenţă în pronunţarea sentinţei, recunoscând faptele pentru care a fost acuzată, potrivit agerpres.ro

Ne puteți urmări și pe Google News

„Am înţeles că am greşit şi regret că am încălcat legea. Ce vă rog este să aveţi un pic de clemenţă pentru situaţia mea", a spus ea.

A treia persoană acuzată în acelaşi dosar al angajărilor fictive, Olguţa Şefu, director executiv adjunct al DGASPC Teleorman la data faptelor, a spus că nu este vinovată de faptele pentru care este acuzată.

"E un coşmar de 3 ani, în care mi-am pierdut serviciul. Este o muncă enormă în aceste instituţii de protecţie a copilului. Nu am fost ajutată şi consultată la întocmirea organigramelor. Pare imposibil ca eu să nu fi ştiut ce se întâmplă, dar chiar nu am ştiut. Mă consider nevinovată. Nu am vorbit niciodată cu domnul Dragnea. Nu am ştiut că această funcţionară este pe undeva şi eu trebuia să o acopăr. Dacă puteţi să îmi daţi ocazia să îmi reiau viaţa", le-a spus Olguţa Şefu, judecătorilor.

Liviu Dragnea a lipsit de la ultimul termen de judecată de la ÎCCJ.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a încheiat, luni, judecarea apelului din dosarului angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu. El este acuzat că a contribuit la

Procurorii anticorupţie susţin că Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, ar fi procedat la menţinerea ilegală în posturi a două angajate - Adrianei Botorogeanu şi Anisei Niculina Stoica.

Potrivit DNA, Floarea Alesu  şi nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul Organizaţiei PSD Teleorman.

DNA mai susţine că, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean, Liviu Dragnea coordona şi controla activitatea DGASPC Teleorman, instituţie în cadrul căreia au fost încadrate Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.