Flavius Koczi: "Modelul meu este Marius Urzică"

Flavius Koczi: "Modelul meu este Marius Urzică"

Gimnastul medaliat cu aur la sol şi cu argint la individual compus la Europenele de la Berlin a dezvăluit cine este sportivul de la care s-a inspirat.

Delegaţia ţării noastre a revenit ieri de la Berlin, unde gimnastica românească a obţinut, la Campionatele Europene, trei medalii de aur (două câştigate de Sandra Izbaşa şi una de Flavius Koczi), două de argint (Diana Chelaru şi Flavius Koczi) şi una de bronz (Amelia Racea).

Sportivii români s-au întors din Germania în două tranşe. Primii sosiţi au fost băieţii, urmaţi, câteva ore mai târziu, de fete.

Într-un interviu acordat pentru EVZ, Flavius Koczi (23 de ani) a mărturisit că nu-şi propusese neapărat câştigarea titlului european la Berlin şi a explicat motivele pentru care a ratat podiumul duminică, în finala de la sărituri.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Chiar la aur nu mă gândeam"

EVZ: Flavius, te gândeai, înaintea competiţiei, că ai putea deveni campion european la sol? Flavius Koczi: Sincer să fiu, îmi propusesem să câştig o medalie, dar chiar la aur nu mă gândeam. Eram convins că voi lua o medalie la individual compus, dar mă bucur că am devenit campion european la sol. Ce mai, a ieşit mai bine decât credeam.

Ai fost dezamăgit că ai ratat podiumul duminică, în finala la sărituri? Sigur, îmi pare rău că am terminat această probă doar pe locul patru. La prima săritură, arbitrii mi-au acordat o notă mai mică decât cea la care m-aş fi aşteptat, aşa că am decis să risc la cea de-a doua, mai ales că francezul Thomas Bouhail (n.r. - care a câştigat proba) reuşise două sărituri foarte bune. Asta este, am riscat şi am pierdut.

Prin cele şase medalii câştigate Europenele de la Berlin, se poate spune că gimnastica românească a revenit în top? Eu cred că gimnastica din ţara noastră a ţinut mereu prim-planul în lume. Când fetele au avut rezultate mai slabe, au câştigat băieţii. Şi invers.

Ai vreun model care te-a inspirat în cariera de gimnast? La început n-am avut. La şapte ani, când m-am apucat de gimnastică, eram prea mic pentru a mă gândi la aşa ceva. Mai târziu, a început să-mi placă foarte mult Marius Urzică, pot spune că el este modelul meu. L-am apreciat foarte mult pentru modul în care muncea. De asemenea, îl admir şi pe Marian Drăgulescu.

Ce pasiuni mai ai în afară de gimnastică? Atunci când am timp, îmi place să pescuiesc, iar uneori mai joc fotbal cu băieţii. Nu sunt însă un mare fan al fotbalului. Nu urmăresc meciurile şi nici nu am vreun club sau vreun jucător preferat.