Evenimentul Zilei > Sport > Fiul unei legende a echipei „Craiova Maxima”, interzis pe stadion. De ce fapte îl acuză Jandarmeria Craiova
Fiul unei legende a echipei „Craiova Maxima”, interzis pe stadion. De ce fapte îl acuză Jandarmeria Craiova

Fiul unei legende a echipei „Craiova Maxima”, interzis pe stadion. De ce fapte îl acuză Jandarmeria Craiova

Lucian Tilihoi, fiul celebrului fotbalist Nicolae Tilihoi, s-a ales cu interdicție pe stadioane timp de un an, după ce Jandarmeria l-ar fi identificat printre cei implicați în spectacol pirotehnic de la meciul CSU Craiova - FCU Craiova din 14 februarie, încheiat 2-0.

Lucian Tilihoi, fiul celebrului fotbalist Nicolae Tilihoi, s-a ales cu o interdicție pe stadion după ce a participat la acel spectacol cu artificii demn de un Revelion. Mai exact, pe 14 februarie 2022 a avut loc returul dintre CSU si FCU iar galeria lui CSU s-a dezlănțuit creând o atmosferă de sărbătoare pe terenul de fotbal.

După acel spectacol pirotehnic, Jandarmeria mobilă din Craiova a aplicat o serie de amenzi si interdicții pe stadioane. Se presupune că Lucian Tilihoi a fost unul dintre cei care au introdus o parte din artificii.

Lucian Tilihoi este membru al galeriei CS Universitatea Craiova

Ca membru în galeria celor de la CS Universitatea Craiova, Lucian Tilihoi ar fi luat parte, scriu cei de la Jurnal de Craiova, la show-ul pirotehnic pregătit de luntrașii din Peluza Nord, care au deschis un foc de artificii pe durata partidei, acțiune interzisă de lege.

Lucian Tilihoi a fost identificat de jandarmi că a luat parte la acel spectacol, numărându-se printre cei care au primit interdicții și amenzi după acel meci de pomină.

În prezent, fiul celebrului fotbalist de la Craiova Maxima are un dosar deschis la Judecătoria Craiova, bărbatul aflându-se în plin proces cu Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova. Următoarea înfățișare va avea loc pe 10 octombrie.

Nicolae Tilihoi a fost o legendă în perioada de glorie a echipei Craiova Maxima

Nicolae Tilihoi a încetat din viață în martie 2018, la vârsta de 61 de ani, răpus de o boală necruțătoare.

Tilihoi a fost jucător de bază în echipa Craiova Maxima. Acesta a fost descoperit de Corneliu Andrei Stroe la un trial în București și adus la Știința. A evoluat la Universitatea în perioada 1976-1987, mai bine de un deceniu în care a făcut pereche cu Costică Ștefănescu în centrul liniei de fund.

Nicolae Tilihoi s-a născut la Brăila pe 9 decembrie 1956. A debutat în Liga I la 01.09.1976, în meciul Poli Timisoara – Universitatea Craiova 1-0. A jucat la Progresul Brăila (1974-1975), FC Brăila (1975-1976), Universitatea Craiova (1976-1987), evoluând în 290 de meciuri de Liga I în care a marcat 6 goluri şi în meciuri al echipa naţională având ca palmares Campion al României (1980, 1981), Cupa României (1977, 1978, 1981, 1983), informează jurnaldecraiova.ro.