Fiul unei avocate din Republica Moldova, ucis în SUA într-o altercație cu poliția

Fiul unei avocate din Republica Moldova, ucis în SUA într-o altercație cu poliția Sursa foto: Facebook/ Ștefan Sprincean

Fiul unei avocate din Republica Moldova a fost ucis în SUA, în urma unei altercații cu poliția.

Este vorba despre Ștefan Sprincean, în vârstă de 28 de ani, care era stabilit în Statele Unite ale Americii. Tânărul a murit ca urmare a unui atac de cord, produs după ce a fost electrocutat de polițiști cu un taser, în urma unor altercații care a avut loc într-o benzinărie din statul Carolina de Sud.

Cazul fiului avocateia fost făcut public de Uniunea Avocaților din Republica Moldova.

Incidentul violent a avut loc pe 7 aprilie într-o benzinărie din SUA

Sursa citată scrie că fiul Nataliei Sprincean, Ștefan, în vârstă de 28 de ani, stabilit în Statele Unite ale Americii, a murit ca urmare a unui atac de cord, după ce a fost electrocutat de polițiști în urma unor altercații într-o benzinărie din Carolina de Sud.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit newsmaker, presa din SUA scrie, cu referire la comunicatele oficiale ale oamenilor legii, că incidentul „violent dintre un angajator și angajat” s-a produs pe 7 aprilie 2024. La scurt timp, la fața locului a sosit poliția.

La sosirea forțelor de ordine s-a constatat că magazinul se afla în dezordine, iar moldoveanul și angajatul erau răniți. Aceștia au încercat să-l imobilizeze pe tânărul din Republica Moldova, care nu ar fi răspuns apelului.

În consecință, poliția a folosit arma cu electroșocuri. La scurt timp, a fost solicitată o ambulanță. Dar Ștefan Sprincean a murit în drum spre spital.

Lumănări funerare

Sursa: Dreamstime.com

Moldoveanul a plecat în SUA împreună cu fratele său pentru o viață mai bună

Cazul lui Ștefan Sprincean a fost făcut public și de o organizație de caritate. Moldoveanul este descris acolo drept un tânăr amabil și liniștit, gata mereu să sară în ajutor. Ștefan Sprincean ar fi ajuns în SUA împreună cu fratele său, Maxim Sprincean, în căutarea „unei vieți mai bune”.

Platforma a făcut apel din numele familiei la sprijin financiar, pentru a putea organiza înmormântarea tânărului în Republica Moldova. Se menționează că, până acum, au fost colectați peste 46 de mii de dolari, din 50 de mii anunțați, inițial.