Fiul starului cinematografiei americane a reacționat. „Tatăl meu nu era rasist”, a declarat Ethan Wayne, fiul actorului erou în nenumărate westernuri, cu o imagine virilă și macho, imagine acum în cătarea democraților din Orange County, California.

Aceștia din urmă vor să redenumească aeroportul ce poartă numele lui John Wayne, situat la sud de Los Angeles din cauza vechilor poziții ale starului care, estimează democrații, au fost favorabile „favorabile supremației albe” au fost „anti-LGBT și anti-autohtone”.

Cum se face că democrații, și insurgenții mișcării Black Livesw Matter, au descoperit abia acum „rasismul” marelui simbol al Hollywoodului, al cărei grandoare a fost identificată mereu cu grandoarea peisajului western american? Întrebare retorică, desigur.

Detractorii lui John Wayne invocă un interviu mai vechi pe care actorul l-a acordat în 1970 revistei Playboy, cu nouă ani înainte de dispariția sa.

„Cred în supremația albă atâta timp cât negrii nu vor fi educați până la punctul în care își pot exercita responsabilitățile”, a spus John Wayne,  adăugând că nu s-a simțit „vinovat de faptul că , timp de  cinci sau zece generații, aceste persoane au fost sclavi”.

„Acum nu tolerez sclavia”, a precizat starul. Fiul său, Ethan, recunoaște astăzi într-un comunicat de presă că aceste comentarii, făcute în urmă cu cincizeci de ani, au fost stângace și ar fi putut cauza „durere și furie”.

„L-au făcut și el să sufere, pentru că și-a dat seama că adevăratele lui sentimente erau prost exprimate”, a adăugat Ethan.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE